Barcelona, koronavirüsle mücadele için tarihinde ilk kez Nou Camp'ın ismini değiştirecek. Kulüp, bir sezon için stada sponsor bulma kararı aldı. Elde edilen gelir koronavirüsle mücadele ve araştırma çalışmalarında kullanılacak

Nou Camp'ın adı koronavirüsle mücadele için bir sezonluğuna değişecek

Katalan Barcelona kulübü, koronavirüsle mücadeleye destek olmak amacıyla Nou Camp Stadı'na bir sezonluk sponsor isim alacak.

Kulüp, bugün yapılan olağanüstü yönetim kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaparak, 2020-2021 sezonunda Nou Camp Stadı'nın isim hakkının sponsorluk anlaşmasıyla ‘ticaretleştireceğini’ duyurdu.

Tarihinde ilk defa stadının ismini değiştirecek olan Katalan kulübü, isim hakkıyla ilgili sponsorluk sürecini Barça Vakfı'nın yürüteceğini ve buradan elde edilecek gelirin Covid-19'a karşı mücadele ve araştırma çalışmalarında kullanılacağını belirtti.

AA’da yer alan habere göre, açıklamada “Dünya, modern tarihinin en büyük sağlık, sosyal ve ekonomi krizinden geçiyor. Barcelona da büyük belirsizliğin olduğu bu dönemde insanlığın ihtiyaçlarına karşılık verecek olağanüstü bir karar aldı” denildi.

Barcelona, Nou Camp Stadı'nın isim sponsorluğunun bir sezonla sınırlı kalacağını bildirdi.