Neo-faşist NSU’nun ilk kurbanı olan Enver Şimşek, ölümünün yirminci yılında Nürnberg’te düzenlenecek etkinliklerle anılacak.

NSU’nun ilk kurbanı Enver Şimşek etkinliklerle anılacak

BirGün / Almanya

On kişinin öldürülmesi ve birçok bombalama olayının sorumlusu olarak tarihe geçen Neo-faşist terör örgütü NSU’nun yirmi yıl önce seçtiği ilk kurban seyyar çiçekçi Enver Şimşek olmuştu. Legnitzer Strasse’de yol kenarında kurduğu çiçek tezgahının yanında öldürülen Enver Şimşek, ölümünün 20. Yılında yapılacak etkinliklerle anılacak. Etkinliklerde NSU soruşturmasında ve mahkeme sürecinde açığa kavuşturulamayan bir çok konunun yeniden tartışılması bekleniyor.

ENVER ŞİMŞEK ANMA ETKİNLİKLERİ

Anma etkinlikleri kapsamında 5 Eylül Cumartesi günü saat 14.00 ile 17.00 saatleri arasında miting düzenlenecek. Gemeinschaftshaus Nürnberg Langwasser’de toplanacak kitle, olay yeri olan Legnitzer Strasse‘ye kadar yürüyecek. Nürnberg Nazileri Durdurun İnisiyatifi tarafından düzenlenin mitinge Abdul-Kerim Şimşek (Enver Şimşek’in oğlu), Seda Başar-Yıldız (Avukat), Kutlu Yurtseven (Her yer Keupstrasse İnisiyatifi) ve Birgit Mair’in (NSU-Mağdurları ve Aydınlatma İnisiyatifi) konuşmacı olarak katılacağı duyuruldu.

9 Eylül 2020’de saat 17:00’de Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König ve TC. Nürnberg başkonsolosu Serdar Deniz eşliğinde Legnitzer Strasse’de anma etkinliği düzenlenecek. Saat 16:45’de Dokuzentrum önünden otobüsler ile anma yerine gidilebilecek.

Aynı gün saat 18:30’da ise Dokuzentrum’da “İzler-NSU kurbanları” isimli belgesel film gösterilecek. Film gösterisi sonrasında Ina Krauss (BR Televizyonu), Aysun Bademsoy (filmin yapımcısı) Abdülkerim Şimşe’in (Enver Şimşek’in oğlu) katılımıyla NSU saldırıları ve yükselen aşırı sağ tehlikesinin değerlendirileceği bir söyleşi düzenlenecek.