Türkiye’nin ilk ve pek çok açıdan öncü haber kanalı NTV’de, seçim sathı mailine girildiğinden beri ....

Türkiye’nin ilk ve pek çok açıdan öncü haber kanalı NTV’de, seçim sathı mailine girildiğinden beri (yani geçen Mayıs’tan beri) yaşanan çizgi değişimi bir yaprak dökümü sürecini de beraberinde getirdi. Banu Güven, Çiğdem Anad ve Mirgün Cabas’ın programları erkenden “tatile girdi”, Can Dündar’ın sunduğu ana haber bülteni son buldu, Ruşen Çakır’ın hazırlayıp sunduğu Yazı İşleri ve moderatörlüğünü üstlendiği Basın Odası adlı programlar yayından kaldırıldı. Bu sonuncusunun yayından kaldırılması aynı zamanda Nuray Mert’in yorumlarından mahrum kalmamız anlamına da geliyordu. Mert’in program arkadaşı Nazlı Ilıcak ise birkaç ay sonra, katlanılması güç bir formatta CNN Türk ekranında boy göstermeye başladı. İki farklı görüşün birbiriyle tartışması üzerine kurulu, Yorum Farkı programı da yayından kaldırıldı. Onun yerine programın ‘sağ’ bacağı olan Mehmet Barlas’ın ‘one man AKP show’una dönüşen bir program kondu.

NE ZAMAN AÇSAK OGUZ HAKSEVER!
Tüm bu süreçte isimleri adeta NTV’yle özdeşleşen Banu Güven buradan ayrılarak kendi web sitesinde tek başına ve gayet aktif biçimde habercilik yapmaya başladı, Mirgün Cabas ise NTV grubuna bağlı bir derginin başına getirildi. AKP’nin ustalık dönemi en çok Oğuz Haksever’e yaradı. NTV’yi açtığınızda Oğuz Haksever her an ve her şekilde karşınıza çıkabiliyor; kâh haber sunarken, kâh Cumhurbaşkanı’yla söyleşirken, bazen de Mehmet Barlas’la Türk sanat müziği üzerine sohbetler ederken.
Basın özgürlüğü savunuculuğunda (özellikle de Nedim Şener ve Ahmet Şık’la dayanışma noktasında) başarılı bir sınav veren meslektaşımız Ruşen Çakır, geçen ay Vatan’daki köşesinde NTV’den ayrıldığını duyurdu. Çakır yazısında, Haziran ortasında kaleme aldığı “Mesleğimizi kaybetmenin eşiğinde” adlı yazıya da atıfta bulundu.

YAPRAK DÖKÜMÜ COP’LA SÜRDÜ
NTV’den ayrıldığını açıklayan son meslektaşımız ise, gazetemizin dostlarından Burak Cop oldu. Cop, yazar olarak görev yaptığı ntvmsnbc ile ilişiğinin 31 Aralık itibariyle sona erdiğini Twitter’da yazdı. BirGün’ün forum sayfası ve Pazar ekinde 2006’dan beri pek çok yazısı yayımlanan arkadaşımıza bundan sonrası için bol şans diliyoruz. NTV’nin hâlâ dökecek yaprağı olup olmadığını da herhalde önümüzdeki birkaç ay içinde görürüz. BirGün