Memur ve emekli memur maaşlarına yapılacak zamların açıklanmasının ardından iktidarın emekçilere kuru ekmeği reva gördüğü bir kez daha ortaya çıktı. NTV'nin yayınladığı ve gerçeği yansıtmayan memur maaşları çizelgesine tepki gösteren öğretmenler "Bu miktardan öğretmenlerin haberi var mı? Rezilsiniz" dedi.

NTV'nin maaş tablosuna öğretmenlerden tepki: Rezilsiniz

Aralık ayı ve yıllık enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Aralık ayı enflasyonu 1,25 oldu. Açıklanan enflasyon rakamıyla birlikte milyonlarca memur, sözleşmeli personel ve emeklinin alacağı zam oranları da belli oldu. Buna göre memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına yüzde 7.36, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına da yüzde 8.36 oranında zam yapılacak. Milyonlarca kamu emekçisi, işçi, emekli çarşıya uymayan verilerle sefalete mahkum edilecek.

NTV'nin "Maaş hesaplamalarına, bölgesel ödemeler, ek ders ücreti, vekalet ücreti, döner sermaye ödemesi ve yabancı dil tazminatı gibi ödemeler dahil edilmemiş, aile ve çocuk yardımı ödeneği ise dahil edilmiştir. Aile yardımı ödeneği hesabında çalışmayan eş ve 2 çocuk (0-6 yaş grubu ve diğer) esas alınmıştır" diyerek hazırladığı memur maaşları çizelgesine öğretmenlerden tepki geldi.

Kademeyi 1/4 göstererek öğretmen maaşını 2020 temmuz ayında 5 bin 615, 2021 ocak ayında ise 6 bin 74 lira olarak açıklayan NTV'ye öğretmenler "Rezilsiniz" diyerek teki gösterdi.

Twitter'da yapılan paylaşımların bazıları şöyle: