Nuh Köklü davası ertelendi! Sanık: Köklü bıçağın üstüne düştü

İstanbul Kadıköy’de arkadaşlarıyla kartopu oynarken, bir esnafın dükkanının camının kırılması sonucu bıçaklanarak öldürülen Gazeteci Nuh Köklü’nün davasının 3. duruşması görüldü. Duruşmada, sanık Serkan Azizoğlu’nun “akıl sağlığı raporu” için 7 Mart’ta Adli Tıp Kurumu’na yatırılmasına karar verildi ve dava 18 Mart tarihine ertelendi.

Önceki duruşmada gazeteci Nuh Köklü'yü ''kartopu kavgası'' yüzünden bıçaklayarak öldürdüğü için yargılanan Serkan Azizoğlu savunmasında "ben vurmadım, bıçağın üzerine düştü. Bıçakla vurma anını hatırlamıyorum. Ben yerdeydim, beni darp ediyorlardı" demişti.

Serkan Azizoğlu hakkında, "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası, Köklü'nün arkadaşı olan 13 kişiye karşı "kasten yaralamaya teşebbüs", "tehdit" ve "hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle de toplamda 3 yıl 9 aydan 11,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Olay sırasında Serkan Azizoğlu'na yardım eden bir esnaf da "kasten adam öldürmeye yardım etmek" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis talebiyle yargılanıyor. (DHA)