Nükleer silahlar yola çıktı
Belarus lideri Lukaşenko nükleer silahların yola çıktığını söyledi.

Dış Haberler

Nükleer savaş tehlikesine dair endişeler günden güne artarken, Putin’in 25 Mart’ta açıkladığı, komşusu ve müttefiki Belarus’a taktik nükleer silah yerleştirme planı devreye girdi. Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, nükleer silahların transferinin çoktan başladığını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Belarus Savunma Bakanı Viktor Hrenin, önceki gün Belarus’un başkenti Misnk’te Belarus’ta taktik nükleer silahların konuşlandırılmasına ilişkin planı imzaladı. Şoygu, Belaruslu mevkidaşıyla yaptığı toplantıda Batı’nın Ukrayna’daki çatışmaları uzatmak ve tırmandırmak için elinden gelen her şeyi yaptığını kaydederek "Batı toplu olarak ülkelerimize karşı esasen ilan edilmeyen bir savaş açtı" ifadelerini kullandı. Lukaşenko ise gazetecilere yaptığı açıklamada taktik nükleer silahların Belarus’a transferinin çoktan başladığını kaydetti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmek için Moskova’da bulunan Lukaşenko, taktik nükleer silahların Belarus’ta olup olmadığına dair bir soruya "Olabilir. Geri dönünce kontrol edeceğim" cevabını verdi. Rusya tarafından ise bu bilgiye dair henüz bir teyit gelmedi.

ABD’DEN KINAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matt Miller, anlaşmayı kınayarak "Bu, Rusya’nın başlattığı topyekûn işgalde gördüğümüz sorumsuz davranışların sonuncusu" diye konuştu.