Katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan AKP'li Kurtulmuş, “İnsanlar AK Parti’yi eleştiriyor, kızıyor lakin insan sevdiğine kızar” dedi.

Numan Kurtulmuş: İnsanlar AK Parti’yi eleştiriyor, kızıyor ama insan sevdiğine kızar

AKP seçmeninin son dönemde artan tepkilerinin nasıl değerlendirildiği sorusunu yanıtlayan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "İnsanlar bize kızıyor, eleştiriyor ama insan sevdiğine kızar" ifadelerini kullandı

Kurtulmuş şunları söyledi: "Dövizin 17-18'ye çıktığı dönemlerde de insanlar eleştiriyordu. İnsan sevdiğine kızar. Bizim başardığımız en önemli şey insanların gönüllerine girmektir. Ekonomideki son iyi gelişmelerle birlikte bu biraz daha sakinleşmiş vaziyette. O en kızgın günlerde dahi insanlar 'Bunu siz çözeceksiniz' dediler. Karşı tarafta böyle bir bilgi birikimin olmadığını görüyorlar. Pandemi süresi içinde üye sayısını 1 milyon artırmış bir parti. Bu öyle kolay bir şey değil. İnsanlar gönül vermese üye olmazlar. AK Parti, gönüllere girmeye başardığı için bu kadar yıldır iktidar parti. 2023'ün kapsını açacak kilit anahtar; gönüllerine girdiğimiz vatandaşların gönüllerinden düşmemektir."

Kurtulmuş, CNN Türk’te yayınlanan gazeteci Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

'YAZ DÖNEMİNDE GELİRLER ARTACAK'

Ekonomideki son durumu da değerlendiren Kurtulmuş, yaz döneminde Türkiye gelirinde iyi bir artış beklediklerini söyled. Kurtulmuş, "Şimdi bu yaz aylarının başında bunu hissederiz. Ekonomi yönetimi bir tercih meselesidir. Güçlü bir milli üretimi olan Türkiye'nin olması lazımdı. Son süreçte de yeni istikametle birlikte Türkiye üretimi esas alan ve dünya pazarlarında rekabet edebilme ekseninde yürüyen ekonomik kalkınma modelini esas almıştır. Her alanda Türkiye büyük bir ivme kazandı. Bunun yolu daha fazla üretmek. Yazın başında iki önemli etkiyi bekliyoruz. Bu sene inşallah bolluk yılı olacak tarımla uğraşanlar bunu söylüyorlar. Bu da enflasyonu aşağı çekecek. Turizm gelirlerinde fevkalede yükseliş bekliyoruz. Enflasyonun yükleri azalmış olacak belki bir miktar daha dövizi aşağı çekecek. Yaz başı itibariyle olumlu sonuçları hissedeceğiz. 225 milyar dolar yapmış bir ülke. İhracatımız artmaya devam edecek" diye konuştu.

İRAN'IN GAZ AKIŞINI KESMESİ

Türkiye'nin üç büyük doğalgaz tedarikçisinden İran'ın teknik arıza bildirerek 10 gün süreyle Türkiye'ye gaz akışını kesmesi sonrasında BOTAŞ doğalgaz santralleri ve büyük ölçekli tüketicilere olan gaz akışını azaltma kararı almasına da değinen Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz imkanlarımız var. İhracatı üretimi zora sokmayacak şekilde belli düzenlemeleri BOTAŞ yapıyor. Burada bizim üretimimizi etkilemeyecek düzenlemeye BOTAŞ ile Enerji Bakanlığı birlikte yapıyor. Bunun bütün tedbirleri planlamaları yapılmıştır. Yoğun doğalgaz kullanımındaki aksaklıklar olmaması için tedbirler alınıyor."