Ayasofya’nın ibadete açılmasından sonra dünyadan gelen tepkileri “2020’nin felaketleri” arasında göstermesi nedeniyle Sözcü gazetesini hedef alan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Kusura bakmasınlar, bu milleti cahil zannetmesinler. Bu Fatih'in fetih hakkıdır” dedi.

Numan Kurtulmuş, Sözcü gazetesine yüklendi: Bu milleti cahil zannetmesinler

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TRT Haber’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Kurtulmuş, Ayasofya’nın ibadete açılmasına yönelik dünya kamuoyundan gelen tepkileri “2020'nin felaketleri” arasında gösterdiği gerekçesiyle Sözcü gazetesini hedef aldı. Bunun ‘büyük bir saçmalık’ ve ‘milletin değerleri ile savaşmak olduğunu’ öne süren Kurtulmuş, “Kusura bakmasınlar Vatikan bile bu kadar tepki göstermedi. Şunu demek çok mu zor, 'Özür diliyoruz aziz milletimiz. Biz bunu kastetmedik' dersiniz. Kusura bakmasınlar, bu milleti cahil zannetmesinler. Bu Fatih'in fetih hakkıdır” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkan diğer kısımlar şöyle:

‘TÜRKİYE, ABD İLE DÜŞMAN DEĞİL’

-Türkiye tüm ülkelerle müzakere etmeye hazırdır. AB ile ABD ile müzakereye hazırdır. Türkiye artık bütün muhataplarına 'biz varız' diyor. Siz egemen bir ülke olarak varsanız biz de varız. Eşit olarak masada var olmak istiyoruz diyor.

-Türkiye ABD ilişkileri zaman zaman çok büyük kırılganlıklar yaşamış, inişleri çıkışları olmuş. Ama hiçbir zaman Türkiye ile ABD ilişkileri kopmamış. Farklılıklarımız devam edecektir ama bunların müzakere ile çözülebileceğine inanıyorum. ABD'nin Türkiye'nin neden S-400'leri aldığını düşünmesi gerekir.

‘TÜRKİYE'NİN ÖNLENEMEYEN YÜKSELİŞİNİ YAŞIYORUZ’

-Bütün büyük sorunlar, tıkanmış sorunların hepsinin çözümü reformlar ile AK Parti döneminde yapıldı. Türkiye'nin önlenemeyen yükselişini yaşıyoruz. Bütün Avrupa diyor ki sakın Doğu Akdeniz'de doğal gaz aramayın. Hiç kimseyi dinlemede kendi menfaatlerimizi koruyor, mavi vatanımıza sahip çıkıyoruz. Bütün dünya bir takım şeyler söylüyor, Ayasofya'yı açmayın diyor, yüksek yargı kararını veriyor ve Ayasofya ibadete açılıyor.

‘ERKEN SEÇİM YOK’

Erken seçim yok. Türkiye'de seçim 2023 yılında yapılacaktır. Erken seçim tartışmaları zaman kaybıdır, vakit israfıdır.

‘TÜRKİYE’Yİ ÇEKİP ALDIĞINIZDA BU COĞRAFYA ÇÖKER’

Bizim gibi geçmiş birikimine sahip bir ülkenin oradan oraya savrulması mümkün değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız bir hedef belirlemiştir. 2023, 2071 hedefleri bir yol yürüyüşüdür. Türkiye bu coğrafyada güçlü olmak zorunda. Türkiye'yi çekip aldığınızda bu coğrafya çöker.