Sivas’ta Perakende Sebze Hali Yeri ve Hizmet Binası açılışında konuşan AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, ekonomide pembe tablo çizerek, “Türkiye harıl harıl üretmeye ve istihdamını arttırmaya devam ediyor. Evet, sıkıntılarımız var. Ama bunları biliyoruz. Bu sıkıntıları en kısa süre içerisinde gidermeyi en kısa süre içerisinde başaracağız” dedi.

Numan Kurtulmuş: Türkiye harıl harıl üretmeye devam ediyor

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Sivas Belediyesi tarafından yenilenen Perakende Sebze Hali Yeri ve Hizmet Binası açılışına katıldı.

Burada konuşma yapan Kurtulmuş, Türkiye ve dünyanın zor bir süreçten geçtiğini söyleyerek, “Türkiye ve bütün dünya çok zor bir sürçten geçiyor. Dünya ekonomilerinin alt üst olduğu ve sallandığı, dünyada siyaset yapılarının çok ciddi bir sallantıdan geçiyor. Neredeyse bütün dünya ekonomilerinin uzun yıllar boyunca karşılaşmadığı ciddi ve derin krizlerle karşılaştığı bir dönemdeyiz. Bu sadece pandemi şartları nedeniyle ortaya çıkan bir sonuç değil aynı zamanda dünyada başta su enerji ve gıda olmak üzere birçok alanda ki rekabetin ve buralarda ki krizlerin ortaya çıkardığı bir sonuçtur. Ayrıca bölgemiz için konuşacak olursak. Rusya ve Ukrayna arasında ki mücadelenin de bu anlamda ekonomik olarak ortaya çıkan krizlerde etkisi vardır” şeklinde konuştu.

“EVET, SIKINTILARIMIZ VAR”

Kurtulmuş, Türkiye’nin büyüyerek, üreterek, satarak, dünya ekonomileriyle rekabet ederek bu yarışta var olabileceğini söyleyerek, “Türkiye olarak pandeminin başladığı günden itibaren inşallah bu süreç gelir geçer bu süreç bir sürü kriz ve sıkıntıyı ortaya çıkardığı gibi Türkiye için hedefi yüksek olan ülkeler için çok büyük fırsatları da ortaya koyuyor. Onun için biz hem krizi çok iyi algılamak bunun etkilerini en kısa sürede bertaraf etmek zorundayız. Hem de bütün bunları Türkiye için bir fırsata çevirmek zorundayız. Bunun için böylesine dünya böylesi önemli bir kriz döneminden geçerken bazı ülkelerin yaptığı gibi küçülerek daralarak değil Türkiye’nin büyüyerek, üreterek, satarak, dünya ekonomileriyle rekabet ederek bu yarışta var olabilmesi lazımdır. Türkiye harıl harıl üretmeye ve istihdamını arttırmaya devam ediyor. Evet, sıkıntılarımız var. Ama bunları biliyoruz. Bu sıkıntıları en kısa süre içerisinde gidermeyi en kısa süre içerisinde başaracağız” iddiasında bulundu.

Konuşmaların ardından yenilenen Perakende Sebze Hali Yeri ve Hizmet Binası açılışı yapıldı.