Nur Yerlitaş’ın ölüm haberi ünlü modacının yakınlarını yasa boğdu. Bir süredir kanser tedavisi devam eden Yerlitaş’ın hayatını kaybettiği öğrenildi. Peki, ünlü modacı Nur Yerlitaş kimdir?

Nur Yerlitaş kimdir?

Nur Yerlitaş’ın ölüm haberi sonrası birçok isimden başsağlığı mesajı geldi. Kanser tedavisi devam eden ünlü modacının yaşamını yitirmesi yakınlarını yasa boğdu. Peki, ünlü modacı Nur Yerlitaş kimdir, hastalığı ile ilgili neler söylemişti?

“Nurella” lakabıyla tanınan Nur Yerlitaş, 1960 yılında dünyaya geldi. Anne tarafından Arap kökenli baba tarafından Giresunlu olan Nur Yerlitaş, jüri üyeliğini üstlendiği programlarla tanındı. Pek çok ünlü ismin sahne kostümünü tasarlayan Nur Yerlitaş, kariyerine 80’li yılların başlarında İtalya’dan ve Fransa’dan getirdiği kıyafetleri satarak başladı.

2010’da Yemekteyiz programında bazı ünlülerle daha yarışmacı olarak yer aldı. Demet Akalın’ın “Türkan” isimli müzik klibinde oynadı. Moda alanında sayısız isimle çalışan Yerlitaş, TV ekranlarındaki yarışma programlarında da jüri üyeliği yaptı.

Nur Yerlitaş hayatını kaybetti

HASTALIĞI SONRASINDA YAŞADIKLARINI BÖYLE ANLATMIŞTI

Nur Yerlitaş, hastalığının ardından ekran geçtiğimiz aylarda Kanal D'nin 2. Sayfa programında kamera karşısına çıkmıştı. Hastalık sürecini anlatan Yerlitaş, yaşadıklarını anlatmıştı. İşte, Yerlitaş'ın o açıklamaları;

“Doktorum 'birkaç ay beklememiz lazım' demişti. 5 ay sonra o tümörün de kendi kendini ürettiği ortaya çıktı. Her gün doktora gidiyorum. Kemoterapiye başlayacağım. Meğer ben 1,5-2 sene önce hastalanmışım.”

Ben son televizyon programından 2 aylık parayı bırakıp çıktım. Benim 'başım ağrıyor' deyip çıktım. Panik atak diye doktora gittim meğer tümör beynime yaklaşmış.

Kız kardeşim aradı 'seni doktora götüreceğim' dedi. Gittik, teşhis koydular. Bir de çok kilo verdim. 4 gün yemek yemiyordum. Ben gurme bir kadınım düşünün...40 kiloya yakın verdim. Bu hastalıktan. Sadece sağlık, sağlık ve sağlık.”