Karaca Kültür Merkezi, Mimar-Ressam Nuran Tanrıverdi'nin Resim Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor.

Nuran Tanrıverdi resim sergisi açıldı

BİRGÜN EGE

Karaca Kültür Merkezi’nde 2 Kasım’da açış kokteyli gerçekleşen Nuran Tanrıverdi Resim Sergisi büyük ilgi gördü. Mimar ressam Nuran Tanrıverdi'nin Karaca Kültür Merkezi için özel hazırladığı sergide 20 eser bulunuyor.

Açılış sunumunu gerçekleştiren Karaca Kültür Merkezi ve Artkaraca Sanat Yönetmeni Meryem İpek, “İzmirli Mimara Ressam Nuran Tanrıverdi hem ressam önceki yıllarda da galeri yöneticiliği yapmakla beraber birçok sanatçıya da küratörlük yapmıştır bu süreç içerisinde kendi kişisel sergisi için büyük bir titizlik ve özveriyle kültür merkezimiz için hazırlamış olduğu yağlı boya tablolarının bu kadar sevilmesi ve ziyaretçi sayısı beni de çok mutlu etti. Tüm sanatseverleri bekliyoruz” dedi.

nuran-tanriverdi-resim-sergisi-acildi-939435-1.

Nuran Tanrıverdi ise, 'dünya mükemmel olmadığı için sanatın var olduğunu' söyleyerek serginin açılış konuşmasına başladı.

Son günlerde okuduğum alman yazar Jurgen Otten’in değerlı besteci piyanist Fazıl Say’ın biyografisini anlattığı, kitabında değerli piyanistimizin ‘Dünya mükemmel olmadığı için sanat var’ sözleri beni çok etkilemişti. Sanırım bu sözler tüm sanatçıların ortak görüşü. Yaşadığımız süre içinde hayata ve geleceğe umutla bakabilmek için harika nedenlerden biri de, bu yolda yalnız olmadığımızın farkına varmak. Çünkü giderek hızla dönen tüketim çarkları içinde madde, materyale endekslenen çağdaş yaşamın insanları getirdiği nokta da sanat bir kurtarıcı ve yol gösterici gibi” diye konuştu.

nuran-tanriverdi-resim-sergisi-acildi-939436-1.

Tanrıverdi şunları söyledi: “Yaratma eylemi içindeki bir varlığın izlediği doğayı, insanı, objeyi belli bir duyarlılık ölçeği içinde değişime uğratıp yeni bir forma dönüştürmesi bu sürecin ve yolculuğun olmazsa olmazıdır. Tıpkı gökyüzünden düşen bir yağmur damlasının, istiridyeyi inci tanesine dönüştürmesi gibi. Kısa yaşam öykülerimizde, bende kendi adıma, sanatın seçilecek en anlamlı yol ve var olma nedenime en yakışan edim olduğunu fark edeli çok uzun zaman oldu ve hep süreceğini biliyorum. İnci tanesine dönüşmem için gerekli yağmur damlaları hayatımdan hiç eksilmesin.”

Nuran Tanrıverdi’nin sergisi 13 Kasım tarihine kadar Karaca Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.