Nuran Taşhan’ın ilk kitabı 'Zemra' çıktı

Nuran Taşhan’ın ilk kitabı Zemra, Edebiyatist yayınlarından çıktı.

Zemra, bizi klasik roman kurgusundan uzaklaştırıp hayatın tam ortasına çekiyor.

Nuran Taşhan; insanların kendi kendilerini ve tüm dünyayı kandırmak için söylediği yalanları görüp onlara ustalıkla kanıyormuş gibi görünürken sayısız kişilik üzerinde sarsıcı berraklıkla gözlem yapabilen bir karakter yaratarak edebiyat dünyamızda “yırtık” bir sayfa açıyor…

Meriç’in yaşadıkları anlatılırken en çok “öteki”lerle karşı karşıya kalıyoruz. Göçmenleri, sınıfsal farkları, gelenek farklarını, tüccarı, memuru, okumuşu, aydını, çocuğu olanı-olmayanı, iş yaşamını, büyüme sancılarını, korkuları, kadın erkek ilişkilerini, sistemin bize dayattığı plazalarda olmanın çelişkilerini okuyoruz.

Londra’dan İstanbul’a, İstanbul’dan Gümüşlük’e gidip gelirken mizahla hüznün iç içe girdiği muhteşem anlatımla okur öylesine sarsılıyor ki nihayet o da kendini mükemmel biçimde anlatılmış ama biraz ötekileşmiş buluyor.

Zemra’da, insanın sürekli kendisine yalanlar fısıldadığı “aşk” bile başrolü kapamıyor ama en iyi yardımcı oyuncu olarak hep seçiliyor. Başrolde, hepimizle inceden kafa bulan, kalınından çivileri de kalbimize çakan bir kadın var.

nuran-tashan-in-ilk-kitabi-zemra-cikti-687744-1.