Bursa'da Nuray Erdem'i boğarak öldüren Ayhan Akkoyun isimli erkeğe verilen müebbet cezasına iyi hal indirimi uygulanarak ceza 25 yıla düşürüldü. Akkoyun'a Nuray Erdem'in telefonunu çalmaktan verilen 1 yıl 8 aylık ceza ise ertelendi.

Nuray Erdem'i öldüren Yusuf Akkoyun isimli erkeğe 'iyi hal indirimi' ve erteleme

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde Nuray Erdem'i boğarak öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapse çarptırılan tutuklu sanık Yusuf Akkoyun isimli erkeğin cezası, 'iyi hal' indirimi uygulanarak 25 yıla düşürüldü.

Mahkeme heyeti, sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri, eylemden sonraki ve yargılama sırasındaki davranışlarını dikkat alarak takdiri indirime kanaat getirdi.

Olay, geçen yıl 30 Kasım'da Nilüfer ilçesinde meydana geldi. Orhaneli ilçesinde oturan Nuray Erdem, eşine halasına gideceğini söyleyip evden çıktı. Erdem, bir süre sonra eşini arayıp, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle halasında kalacağını belirtti. Bir gün sonra Nilüfer ilçesi Görükle Dumlupınar Mahallesi'ndeki bir binanın önünde Nuray Erdem'in cansız bedeni bulundu. Polis, olay ile ilgili aynı binada oturan Yusuf Akkoyun'u, Orhangazi ilçesindeki iş yerinde gözaltına aldı.

'KAPIYA BIRAKTIM, POLİSİ ARADIM'

Nuray Erdem ile geceyi birlikte geçirdiğini belirten Yusuf Akkoyun ifadesinde, Nuray Erdem'i yatakta ölü bulduğunu iddia ederek "Ben de üstünü giydirip, kapıya bıraktım. Polisi arayıp, bilgi verdim. Nuray'ın telefonunu ise çalılıkların arasına attım. Daha sonra Orhangazi'deki iş yerime gidip, çalışmaya başladım. Nuray'ı ben öldürmedim" diye savunma yaptı.

İfadesinin ardından Akkoyun, nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu süreçte İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan Nuray Erdem'in boğazının sıkılarak öldürüldüğü yönünde otopsi raporu geldi. Rapor sonrası tekrar gözaltına alınan Yusuf Akkoyun, bu kez tutuklandı.

Yusuf Akkoyun hakkında Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezasıyla dava açıldı. Akkoyun duruşmada da aynı savunmayı tekrar etti.

28 Haziran'da görülen karar duruşmasında mütalaa veren savcı,Yusuf Akkoyun'un, ömür boyu hapse çarptırılmasını talep etti. Savcı ayrıca Nuray Erdem'in cep telefonunu çaldığı için de sanığın cezalandırılmasını istedi.

YARGILAMA SIRASINDAKİ DAVRANIŞLARI SEBEBİYLE CEZASI DÜŞÜRÜLDÜ!

Suçun sabit olduğuna kanaat getiren mahkeme heyeti, sanık Yusuf Akkoyun'u 'kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Heyet, daha sonra sanığın duruşmadaki iyi halini gözeterek Yusuf Akkoyun'un cezasında 'takdiri indirim' uyguladı. Sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri, eylemden sonraki ve yargılama sırasındaki davranışlarını dikkat alan heyet, Yusuf Akkoyun'un cezasını 25 yıl hapse çevirdi. Mahkeme heyeti ayrıca 'hırsızlık' suçundan 1 yıl 8 ay hapse çarptırılan sanık Akkoyun'un bu cezasını erteledi.

DHA