Ayrılmak isteyen Nurcan Arslan’ı Tokat’tan İstanbul’a gelip 11 kurşunla öldüren Barış’a verilen müebbet hapis cezasının Yargıtayca ‘bozulmasının ardından dava yeniden görüldü. Mahkeme, “Bipolarım” savunması yapan sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi

Nurcan Arslan’ı katleden erkekten ‘bipolarım’ savunması!

HABER MERKEZİ

YARGITAY'ın yerel mahkemenin verdiği kararı bozması üzerine Nurcan Arslan'ı öldüren Abdullah Melih Barış'ın yeniden yargılanmasına başlandı. Duruşma öncesi Arslan'ın ailesi ve arkadaşları, Bakırköy Adliyesi önünde açıklama yaptı, adalet talebini yineledi. Açıklama yapan Gülcan Arslan, kardeşi Nurcan Arslan’ın, sanık Barış tarafından 30 Ocak'ta, 11 kurşunla katledildiğini hatırlattı. Gülcan Arslan, kadın örgütlerinin desteği ile Barış'a müebbet hapis cezası verildiğini ancak Yargıtay'ın "yeterli delil yok" diyerek yerel mahkemenin kararını bozduğunun altını çizdi: “Nurcan için erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz. Ve bu davanın emsal olmasını istiyoruz."

DAVA ERTELENDİ

Ardından Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma görüldü. Kimlik tespitleri ile başlayan duruşmada sanık Barış, “Yaptığım şey için çok pişmanım” dedi, tasarlayarak öldürmediğini öne sürdü. Sanık Barış, “Bipolar tedavisi görüyorum” ifadesini de kullandı. Avukatların söz almasının ardından savcı mütalaasını verdi. Savcı, daha önceki tanıkların tekrar dinlenmelerini, suçun varlığını gösteren delillerin tekrar incelenmesini ve tutukluluğunun devamına karar verilmesini talep etti. Bunun üzerine sanık Abdullah Melih Barış yeniden söz aldı. Barış, psikolojik rahatsızlığı olması nedeniyle kendisine ruhsatlı silah verilmediğini iddia etti. Sonrasında mahkeme, ara kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, tanıkların yeniden dinlenmesine, sanığın tutukluluk durumunun devamına karar verildi. Duruşmayı ise 17 Nisan’a erteledi.

NE OLMUŞTU?

2016 yılında Abdullah Melih Barış isimli erkek, arkadaşlık teklifini kabul etmediği gerekçesiyle ruhsatsız tabancayla Nurcan Arslan'ı katletmişti.

cukurda-defineci-avi-540867-1.