Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gelire endeksli senetlere 5 milyar TL'lik talep hedefinin üzerinde talep geldiğini söyledi. Enflasyonla mücadeleye ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Nebati, "Birinci sıradaki önceliğimiz enflasyon. Bu mücadeleden de galip gelecek hep beraber bizler olacağız" dedi.

Nureddin Nebati, BDDK düzenlemesi ile ilgili konuştu: Sürekli güncellenecek

Ekonomi politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün (23 Haziran) Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) konut kredileriyle ilgili olarak açıkladığı karara ilişkin, "Dün BDDK bazı ek düzenlemelere gitti, bu ek düzenlemeler sürekli güncellenerek devam edecek" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kültepe Ekonomi Zirvesi-2022'de açıklamalarda bulundu.

'ÖNCELİĞİMİZ ENFLASYONLA MÜCADELE'

(GES)'e yoğun talep gösterildiğini savunan Nebati, Gelire Endeksli Senet'e (GES) de 6.6 milyar liralık talebin geldiğini söyledi, birinci önceliklerinin enflasyonla mücadele olduğunu kaydetti. "Her konuşmamda ısraren söylediğimiz tespit var. Enflasyon" ifadelerini kullanan Nebati, "Birinci sıradaki önceliğimiz enflasyon. Bu mücadeleden de galip gelecek hep beraber bizler olacağız" diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca yatırım araçlarının çeşitlendirilmesi, yatırımcı tabanının genişletilmesi ve yatırımcıların Türk lirası cinsi varlıklara yönelimlerinin teşvik edilmesi amacıyla GES ihraç edileceği açıklanmıştı. Bu çerçevede, Türkiye genelinde GES ihracına ilişkin talep toplama işlemleri çarşamba günü sona ermişti.

Nebati'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'GES'E 6,6 MİLYAR TL'LİK TALEP GELDİ'

"GES'lere yönelik talep tabana yayılarak 5 milyar TL'lik beklentimizin üzerine çıkmıştır, 6,6 milyar TL talep geldi. GES'e toplam 83 bin 816 yatırımcıdan talep geldi.

Salgın döneminde birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ülke, sağlık ve sosyal güvenlik sistemlerinin de etkisiyle önemli ölçüde daralmıştır. Ancak Türkiyemiz, pandemi sınavını başarıyla atlatmakla kalmamış; bugün de büyüme başarısını sürdürmektedir.

Sanayiyi, ihracatı, katma değerli üretimi öncelerken esnafımızı, çiftçimizi hiçbir zaman ikinci planda bırakmadık. Her fırsatta vurguladığımız gibi AK Parti olarak ülkemiz için değer üreten herkesin her daim yanındayız, gereken tüm desteği vermek için mücadele ediyoruz.

GES’lere yönelik talep tabana yayılmış ve 5 milyar liralık beklentimizin üzerine çıkmıştır. Toplamda, 83 bin 816 bireysel yatırımcı 6,6 milyar liralık talep göstermiştir.

Uluslararası kuruluşlar küresel büyüme tahminlerini aşağı yönlü güncellerken ülkemiz tahminlerini yukarı yönlü güncelliyorlar. 2022 yılında 250 milyar dolar ihracat hedefine yıl sonundan önce ulaşacağımıza inanıyorum. Yıl sonu için belirlenen 35 milyar dolarlık turizm hedefi aşılacak."