Nuriye ve Semih ile Dayanışma Platformu: Yaşam haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceğiz

ZEYNEP KURAY

Nuriye ve Semih ile Dayanışma Platformu, hukuksuz bir şekilde tutuklanan ve KHK ihraçlarına karşı 121 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça taleplerinin kabul edilmesi için Kadıköy Süreyya Operası’ndan Khalkedon Meydanı’na yürüdü. Platform üyeleri, Nuriye ve Semih ‘in yaşam haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceklerinin mesajını verdi.

Nuriye ve Semih ile Dayanışma Platformu üyeleri, KHK zulmüne karşı açlık grevlerinin 121 gününü geride bırakan ve sağlık durumları giderek kritikleşen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin derhal kabul edilmesi için yürüdüler. Gülsuyu Mahallesinde uyuşturucu çetelerince vurularak katledilen Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik, tiyatro sanatçıları Orhan Aydın ve Defne Alman , Akademisyen Sibel Özbudun’un öz saflarda katıldığı yürüyüşte , Gülmen ve Özakça’nın resimleri ve “Bıçak kemiğe dayandı” yazısı taşındı. Süreyya Operası önünden yürümeye başlayan kitleyi selamlayan Devrimci Parti üyeleri , Bahriye Caddesi üzerinde bulunan parti binalarından Gülmen ve Özakça’nın resimlerinin yer aldığı, “ Açlığımız adalete” yazılı pankartı sarkıttı. Devrimci Parti’nin bu dayanışmasını alkışlar, zılgıtlar ve ıslıklarla karşılayan kitle parti binası önünde bir müddet oturma eylemi yapıp, hep bir ağızdan “Çav bela” şarkısını seslendirdi.

Aynı noktadan tekrar yürüyüşe geçen yüzlerce insan sık sık, “ Nuriye, Semih yalnız değildir”, “ Nuriye, Semih onurumuzdur”, “ Her yer Yüksel, her yer direniş”, “ KHK’lar gidecek biz kalacağız”, “ Emekçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “ Baskılar bizi yıldıramaz”, “ Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarını attı. Khalkedon Meydanı’na gelen kitle adına ilk konuşma Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) avukatlarından Barkın Timtik tarafından yapıldı. Nuriye Gülmen , Semih Özakça ve arkadaşlarının daha aydınlık günler için direndiğini vurgulayan Timtik, işlerini geri almak için Ankara Yüksel Caddesi’nde 241 gündür direnen Veli Saçılık, Acun Karadağ, Nazife Onay ve Erdoğan Canpolat’ta dün yapılan polis saldırına tepki gösterdi. Direnen emekçilere Ankara Emniyeti tarafından çok ağır bir saldırı gerçekleştirildiğini hatırlatan Timtik, tek talepleri işlerine geri dönmek olan emekçilerin bu talebi kabul edilene kadar mücadele edeceklerinin altını çizdi.

AYDIN: VİCDANLARINIZ ÇÜRÜDÜYSE ÇÜRÜDÜ DEYİN!

Kalkedon meydanından Recep Tayyip Erdoğan ve Kurmaylarına seslenen Tiyatrocu Orhan Aydın, “Hadi bizi duymuyorsunuz , Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Komisyonu Sekreterinin yaptığı çağrıyı da mı duymuyorsunuz? Sadece işlerini geri dönmek isteyen emekçileri utanmadan “ terörist” ilan ediyorsunuz. Vicdanlarınız çürüdüyse çürüdü deyin ” dedi.

HUKÜMETİN UTANCININ 121. GÜNÜ!

Konuşmaların ardından bu haftaki ortak açıklama Akademisyen Sibel Özbudun tarafından okundu. “O dünyanın en güzel gülüşleriyle ve 40 kilo vermiş bedenleriyle tüm emekçiler için direniyorlar” diyerek sözlerine başlayan Özbudun, “ Bugün açlık grevinin 121. Günü, hükümetin utancının 121. günü, direniş tarihinde 21 gün, Nuriye ve Semih sağlık eşiklerinde aşılan 121. Gün ! İnsanlığın yüzünü dönmesi gereken 121. Gün” diye konuştu.

HAVALI YASTİK TALEBİNİ BİLE ÇOK GÖRDÜLER!

Nuriye ve Semih ‘in sağlık durumlarının giderek ağırlaştığına dikkat çeken Özbudun, ateşlerinin sürekli yükseldiğini, kas ve eklem ağrılarının arttığını belirtti. Boyunlarını dik tutmakta zorluk çeken eğitimcilerin havalı yastık taleplerinin hala karşılanmadığını da aktaran Özbudun, kendilerine yastıktan bir boyunluk yapan Nuriye ve Semih’in sinir hasarının başladığı tahmin edildiğine söyledi. “OHAL faşizminin tüm zorbalığına ve sağlıklarını kaybetmelerine rağmen hiç yitirmedikleri şey haklarından ve inançlarından bize ulaştırdıkları direnç ve umuttur. Bu direnç ve umutla alanlardayız” diyen Özbudun, işlerine geri dönme talebiyle direnen Nuriye ve Semih’in yaşam haklarının, direnme haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

Açıklama Tiyatrocu Osman Genç’in Nuriye ve Semih için yazdığı şiiri seslendirmesiyle sona erdi.

nuriye-ve-semih-ile-dayanisma-platformu-yasam-haklarinin-gasp-edilmesine-izin-vermeyecegiz-316769-1.nuriye-ve-semih-ile-dayanisma-platformu-yasam-haklarinin-gasp-edilmesine-izin-vermeyecegiz-316770-1.nuriye-ve-semih-ile-dayanisma-platformu-yasam-haklarinin-gasp-edilmesine-izin-vermeyecegiz-316771-1.nuriye-ve-semih-ile-dayanisma-platformu-yasam-haklarinin-gasp-edilmesine-izin-vermeyecegiz-316772-1.nuriye-ve-semih-ile-dayanisma-platformu-yasam-haklarinin-gasp-edilmesine-izin-vermeyecegiz-316773-1.nuriye-ve-semih-ile-dayanisma-platformu-yasam-haklarinin-gasp-edilmesine-izin-vermeyecegiz-316774-1.nuriye-ve-semih-ile-dayanisma-platformu-yasam-haklarinin-gasp-edilmesine-izin-vermeyecegiz-316775-1.nuriye-ve-semih-ile-dayanisma-platformu-yasam-haklarinin-gasp-edilmesine-izin-vermeyecegiz-316776-1.nuriye-ve-semih-ile-dayanisma-platformu-yasam-haklarinin-gasp-edilmesine-izin-vermeyecegiz-316777-1.nuriye-ve-semih-ile-dayanisma-platformu-yasam-haklarinin-gasp-edilmesine-izin-vermeyecegiz-316778-1.nuriye-ve-semih-ile-dayanisma-platformu-yasam-haklarinin-gasp-edilmesine-izin-vermeyecegiz-316779-1.