Ragıp Canan isimli erkek tarafından 5 kurşunla vurulan ve 8 celsedir boşanamayan Nurtaç Canan, “Beni boşayın, kurtarın. Artık devlet de bana çektirmesin” dedi. Üstelik mahkeme Nurtaç Canan’ı Ragıp Canan’a vasi olarak atadı.

Nurtaç Canan, kendisini öldürmek isteyen Ragıp Canan'a vasi olarak atandı: 'Beni kurtarın'

Ragıp Canan isimli erkek tarafından vurulan ve kanıyla ‘Beni Ragıp vurdu’ yazan Nurtaç Canan, 8 celsedir Ragıp Canan’dan boşanamıyor.

Mahkeme aynı zamanda Nurtaç Canan'ı Ragıp Canan'a vasi olarak atadı.

2020 yılında boşanmaya karar veren ve İstanbul Zeytinburnu’ndaki babasının evine yerleşen Nurtaç Canan, Ragıp Canan isimli erkek tarafından vuruldu. Kendisini öldürmek isteyen Ragıp Canan’a boşanma davası açtı fakat Bakırköy Aile Mahkemesi sekizincisini gördüğü duruşmada, çiftin oğullarının tanık olarak dinlenmesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.

Hürriyet’ten Burcu Purtul Uçar’ın haberine göre, Nurtaç Canan evine döndüğünde İstanbul Sulh Mahkemesi’nden gelen evrakta Ragıp Canan’a hükümlü olduğu süre boyunca vasi olarak atandığını gördü.

'BU ADAM BENİ ÖLDÜRDÜ, ARTIK DEVLET DE BANA ÇEKTİRMESİN'

Nurtaç Canan yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Boşanma davamıza kadın hâkim bakıyor. Olayı biliyor. Yine de bizi hâlâ boşamıyor. Sürekli tanık dinliyor. Vücudumda sıktığı kurşun dururken ben o adama döner miyim. Bunu herkes anladı bir tek hâkime hanım anlamadı. 8 celsedir boşamıyor bizi. Bu nedenle reddi hâkim yapacağım. Son celsede de boşanamadık. Onun üzüntüsünü atlatamadan eve bir kâğıt geldi. Üzerinde Ragıp Canan’a vasi atandığım yazıyordu. Şok geçirdim. Beni öldürmeye çalışan adamdan boşanamadığım gibi bir de vasisi olmuşum. Bana kimse sormadı. İzin istemedi. Bu nasıl olur. Bu ülkedeki kadınların vay haline. Hâkime dedim ki ‘Hem devletin polis korumasıyla geldim onları meşgul ediyorum hem siz beni boşamayarak mahkemeyi meşgul ediyorsunuz. Beni boşayın kurtarın. Siz de kadınsınız anlayın halimden.’ Zaten bu adam beni öldürdü. Artık devlet de bana çektirmesin.”

2023'TE SERBEST

Ragıp Canan isimli erkek Nurtaç Canan'ı vurmasının ardından yakalanarak gözaltına alındı. Hakkında ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘silahla tehdit’ suçlarından 39 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Bakırköy 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi, Ragıp Canan’a sadece yaralama suçundan 9 yıl hapis cezası verdi.

Duruşma savcısı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Nurtaç Canan bu karara itiraz etti ancak bir sonuç alamadı. Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi itirazları reddetti, Ragıp Canan’a verilen kararı onadı. Ragıp Canan’ın cezaevinden çıkış tarihi olarak 8 Ekim 2023 günü hesaplandı.

NE OLMUŞTU?

Nurtaç Canan, Ragıp Canan tarafından boşanmak istediği için vurulmuş, kanıyla yere “Annem babam hakkınızı helal edin. Üzülmeyin. Beni Ragıp vurdu kurtuldum” yazmıştı. Nurtaç Canan, o sırada eve gelen oğlu tarafından hastaneye kaldırılarak kurtarılmıştı.