Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 31 Aralık’ta yakınlarının kına gecesinden dönen ve yöresel kıyafet giyen 2 gencin özel harekat polisleri tarafından darp edildiği olaya ilişkin açıklama yapan Nusaybin Kaymakamlığı, adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Nusaybin'de 2 kişinin polis tarafından darp edilmesine ilişkin soruşturma başlatıldı

Mardin Nusaybin’de sokakta özel harekat polisleri tarafından 2 kişinin darp edilmesi olayına ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın aktardığına göre, Nusaybin’de 31 Aralık 2022 tarihinde yöresel kıyafet giyen 16 yaşındaki B.K. ile 18 yaşındaki H.G., bir yakınlarının kına gecesinden dönerken kendilerini durduran özel hareket polisleri tarafından darp edildi.

Yaşadıklarını ailelerine anlatan gençler, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Mardin Şubesi'ne başvurdu. Ardından ÖHD'li avukatlar aracılığıyla Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundular.

2 genç, polisler hakkında "nefret ve ayrımcılık", "küfür ve hakaret", "tehdit" suçlamalarıyla şikayetçi oldu. B.K.’nin annesi Canan K. de çocuğunun darp edilmesi nedeniyle şikayetçi olduğunu belirtti.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Dicle Mahallesi'nde bulunan Can sokakta saat 23.30 sularında yaşanan polis şiddeti, bir iş yerine ait güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerin ortaya çıkması ve yaşanan polis şiddetinin kamuoyuna yansımasının ardından Nusaybin Kaymakamlığı açıklama yaptı.

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, “Bazı sosyal medya ve basın kuruluşları hesaplarında yayınlanan video görüntüsü ile ilgili olarak; Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” denildi.