Nusaybin'de evleri yıkılan 13 aile, 5 aydır çadırda yaşıyor

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart'ta uygulanan sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar nedeniyle evlerinden göç eden 13 aile, o günden beri çadırda yaşıyor.

DHA'dan Ahmet Akkuş'un haberine göre, Nusaybin İlçesi'ndeki operasyonlar için 14 Mart tarihinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Operasyonlar nedeniyle ilçeden çok sayıda kişi göç etmek zorunda kaldı. 25 Temmuz'da sokağa çıkma yasağı bazı mahallelerde kısmen kaldırılırken, operasyonların yoğun yaşandığı Fırat, Abdulkadir Paşa, Yenişehir, Dicle, Zeynelabidin ve Kışla mahallelerinde ise sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Operasyonlar öncesi Fırat Mahallesi'nde ikamet eden 13 aile, güvenlik nedeniyle Nusaybin'e bağlı Bahçebaşı Köyü'ne yerleşti. Köyde çadır kuran aileler, yaklaşık 5 aydan beri burada sağlıksız koşullarda yaşamlarını sürdürüyor. Kiralık ev tutma imkanları olmadığından çadırda yaşadıklarını anlatan 2 çocuk annesi Şehriye Yakut, "Yaklaşık 5 aydır bu çadırlarda yaşıyoruz. Engelli çocuklarım için kimse yardım etmedi. Evlerimiz yıkıldı. Kiralık ev tutacak gücümüz olmadığı için mecuren bu çadırlarda yaşamak zorundayız. Çadırların içi hep toz, toprak içinde kalıyoruz. Banyomuz olmadığı için çocuklarımızı leğenlerde yıkıyoruz" dedi.

'KİMSE HALİMİZİ SORMADI'

Çadırda kalan kadınlardan Beşir Sevim ise, çadırda yaşadıkları günden beri kimsenin kendilerine destek olmadığını ifade ederek şöyle konuştu:

"14 Mart'tan beri bu çadırlardan yaşıyoruz. Kamış ve naylondan yaptığımız bu çadırlarda yaşamak zorunda kaldık. Şimdiye kadar kimse halimizi sormadı. Dün, Nusaybin Belediyesinden gelen bazı görevliler bizlere gıda yardımı getirdiler. Aileler, buralardaki bahçelerde çalışarak bikaç kuruş kazanıp geçimini sağlıyor. Yetkililerden biran önce bu halimimizi görmeleri ve bir çare bulmalarını istiyoruz."