Nusaybin Kaymakamı ve aynı zamanda Nusaybin Belediyesi'ne atanan kayyum olan Ercan Kayabaşı, kendisine Mustafa Kemal Atatürk’ün portresini soran gazeteci Ahmet Kanbal’ı sosyal medya hesabından tehdit etti. Kaymakam Kayabaşı, Kaykamlığın resmi hesabından paylaşılan fotoğrafta Atatürk portresinin görünmeme nedenini ise “flaş parlaması” olarak açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi
Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Atatürk portresini soran gazeteciyi tehdit etti

Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, bir gazeteciyi tehdit etti.

AKP’den Mardin milletvekili seçilen Faruk Kılıç’ın Nusaybin Kaymakamı ve ilçe belediyesine kayyum olarak atanan Ercan Kayabaşı’nı ziyaretine ilişkin Kaymakamlık sosyal medya hesabından bazı fotoğraflar paylaşıldı.

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal, fotoğrafların birinde duvarda yer alan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının görünmemesine dikkat çekmesi üzerine kayyum Kayabaşı, gazeteciye sosyal medya hesabından tehditte bulundu.

Kanbal’ın paylaşımının altına yorum yapan Kayabaşı, Kanbal’ı tehdit etti. Kayabaşı, Kanbal’ın paylaşımının altında “Aynı anda çekilen fotoğrafta fotoğraf makinesi flaşı ile parlayan görüntüyü aklınızca propaganda yapıyorsunuz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve şanlı bayrağımızı ne duvardan ne gönülden ne de gönderden inmesine müsade ederiz. Senin dağ farelerin zamanında denemişti. Sonuç Sarı torba” sözleriyle tehditte bulundu.

'Sarı torba’, çatışmalarda öldürülen PKK mensuplarının konulduğu ceset torbası olarak biliniyor. Bu ifade, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından da sıklıkla kullanıyor.

Gazeteci Kanbal, Kayabaşı hakkında “tehdit” suçlamasıyla şikayetçi olacağını bildirdi.