Emre çok yakın bir akrabası tarafından 9 yaşında cinsel istismara maruz kaldı. İstismar yıllarca devam etti. İstismarcı V.T. Emre’yi korkutup tehditleriyle sindirdi, çocuk olup biteni kimseye söyleyemedi.

Aradan yıllar geçti, Emre askere gitti. Burada bir arkadaşı el şakası yapınca çocukken yaşadıkları aklına geldi ve travmanın etkisiyle sinir krizi geçirdi.

14 Şubat 2019’da Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırıldı. Komutanı ailesine Emre’nin hastaneye kaldırıldığını haber verince ailecek hastaneye gittiler ve Emre’nin çocukken istismara maruz kaldığını öğrendiler.

Emre, askerliğinin bitmesine 15 gün kala ev istirahati verilerek terhis edildi. Başından geçenleri ailesine anlattı, istismarcı akrabası V.T.’nin en ağır cezayı almasını istediğini söyledi.

İstismarcı ile de yüzleşti, yaptıklarını anlattı ve istismarcının ses kaydını aldı. Bu ses kaydıyla birlikte 6 Mart 2019’da Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gitti, ifade verdi, şikâyetçi oldu. Avukatı da dilekçeyle suç duyurusu yaptı.

52 gün bekledi, “Ne zaman beni arayacaklar, ne zaman dava açılacak, o adam ne zaman ceza alacak, bugün ifade vermem için çağrılır mıyım, o adamın yaptıkları yanına kâr mı kalacak, bana ne zaman güneş doğacak” diyerek bekledi.

Uzun yıllar üzerine bu 52 gün ona daha da uzun geldi, artık sabrı da umudu da kalmamıştı. 29 Nisan 2019’da intihar etti, öldüğünde 23 yaşındaydı.

Ertesi gün ablaları tekrar savcılığa gitti, suç duyurusunu yineledi ve istismarcı tutuklandı. Dava açıldı, ilk duruşma 8 Ağustos 2019’da görüldü ve çocuk istismarı sanığı V.T. serbest kaldı.

Aile mahkemeye, orada reddedilince üst mahkemeye itiraz etti, tutuklanmasını istedi. Üst mahkeme ailenin şikâyetini haklı buldu tutuklama kararı çıkardı. İstismarcı, 18 Ağustos gece yarısı Çanakkale feribot iskelesindeki aracının içinde yakalanıp tekrar tutuklandı. Halen tutuklu.

Sanık kendini savunmak için duruşmalarda Emre’yi itibarsızlaştırmaya çalıştı. Avukatı “Emre 9 yaşındayken kendini savunabilirdi, nereden biliyoruz sanrılar görmediğini?” dedi.

Emre bu iddialara cevap veremez ancak ailesi, onun adalet arayışını sürdürüyor.

Kız kardeşi bir mektupla ulaştığı gazetecilere, bugün saat 14:00’te Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dördüncü duruşmanın görüleceğini hatırlattı, şunları söyledi: “Çocuk istismarı ile yargılanan V.T.’nin bir daha serbest bırakılmasını istemiyoruz. Bugün Emre için yarın diğer çocuklarımız için…”

TÜİK verilerine göre çocuk mağdur sayısı 2014’te 74 bin 64’ken 2016’da 83 bin 552’ye yükseldi. Memlekette binlerce Emre travmalarıyla başa çıkmaya çalışıyor, bugün en azından biri için adalet sağlanabilir.