TFF Amatör İşler Sorumlusu Ali Düşmez kendisinden liglerin başlamasını talep eden sporculara ‘Günde iki saat yüzün’ tavsiyesinde bulunmuş. Düşmez’le toplantıda görüşen futbolculardan Barış Altıntaş, “Kendisinin maddi durumu yerinde her gün yüzmek için özel havuz bulabilir. Ama bizim böyle bir maddi gücümüz yok” diyor.

‘O özel havuzlarda yüzebilir bizim o kadar paramız yok’

EREN TUTEL

Türkiye’de amatör futbolcuların pandemi nedeniyle yaşadığı mağduriyet devam ediyor. Sekiz aydır ara verilen ligler için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) henüz herhangi bir karar almadı, bu süreçte amatör futbolculara ve kulüplere hiçbir destekte bulunmadı. Daha da kötüsü TFF’nin ligleri nasıl başlatacağına dair bir planı yok.

Amatör futbolcuların TFF binası önünde yaptığı eylemde yaptığı açıklamalarla gündeme oturan Türkiye Amatör Futbolcular Birliği’nin temsilcisi Barış Altıntaş, yaşadıkları mağduriyeti BirGün’e anlattı.

36 yaşında bir futbol emekçisi olan Altıntaş, yıllardır alt ve amatör liglerde çeşitli takımlarda mücadele ediyor. TFF’nin sadece pandemi döneminde değil yaklaşık 10 yıldır aldığı kararlarla kendi yaş grubundaki futbolcuları mağdur ettiğini aktaran tecrübeli futbolcu, “TFF’nin alt ligler için aldığı kararlar tek kelimeyle skandal. Düşünülmeden alınmış kararlar. Bundan yaklaşık 10 yıl önce getirdikleri yaş sınırı nedeniyle 3. Lig’den ayrılıp amatör liglerde oynamaya başladım. Sürekli kural, statü değiştiriyorlar” diyor.

o-ozel-havuzlarda-yuzebilir-bizim-o-kadar-paramiz-yok-788030-1.
Ali Düşmez

‘DESTEKTE BULUNMADILAR’

Altıntaş, pandemi döneminde yaşadıklarını ise tam anlamıyla ‘rezalet’ olarak nitelendiriyor. Normal şartlarda dahi kulüplerinden para almakta büyük sıkıntılar çektiklerini bu dönemde ise herhangi bir ücret alamadıklarının altını çizen deneyimli oyuncu sözlerini şu ifadelerle sürdürüyor: “TFF’nin bu dönemde bize hiçbir katkısı olmadı. Bir defa bile amatörlere maddi destekte bulunalım demediler. Birçok arkadaşımız büyük sıkıntılarla boğuşuyor. Faturalarını ödeyemeyen, ailesini geçindiremeyen insanlar var.”

‘DONDUK KALDIK’

TFF Başkanvekili ve Amatör İşler Sorumlusu Ali Düşmez’le yaptıkları görüşmede herhangi bir çözüm yolu bulamadıklarının altını çizen Barış Altıntaş toplantıda yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “Yaptığımız toplantıda liglerin acilen başlaması gerektiğinin altını çizdik. Düşmez’e yaşadığımız sıkıntıları anlattık. Covid-19 testlerin ücretinin problem olacağını dile getirdiler, biz oyuncular olarak testlerin parasının bizim alacağımız ücretten kesilmesini talep ettik. Antrenman yapamadığımızdan ve bunun fiziki formumuzu etkilediğinden bahsettik. Düşmez’in bize cevabı ise ‘Ben her gün iki saat yüzüyorum, siz de yüzün’ oldu. Bu cevaptan sonra dondum kaldım. Ne desem bilmiyorum, kendisinin maddi durumu yerinde her gün yüzmek için özel havuz bulabilir. Ama bizim durumumuz ortada maddi problemlerle boğuşurken çözüm üretmesi gereken yönetici böyle cevap verirse ne yapabilirsiniz?”

‘EYLEMLERİMİZ SÜRECEK’

TFF’nin bu umursamaz tavrı karşısında eylemlerinin daha da büyüyeceğinin altını çizen Altıntaş, “Ben bu saatten sonra kendimi değil 18-19 yaşındaki gençleri düşünüyorum. Onlar bu süreçte daha çok mağdur oluyor. Amatör futbol, futbolun vazgeçilmez bir parçası. Amatör ligleri oynatmazsanız nasıl futbolcu yetiştireceksiniz? Son yaptığımız eylemde yaklaşık 500 kişiyle TFF binasına gittik. Eğer bu süreç uzamaya devam ederse bir dahaki eyleme çok daha kalabalık bir kitleyle gideceğiz ve hakkımız olanı alana kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz” diyerek sözlerini noktalıyor.