İstanbul Güngören’deki Neo Trend fabrikasının tazminatlarını ödemeden işten çıkardığı 104 işçi haklarını aramak için patronlarının Balıkesir’deki villası önünde eylem yaptı. İşçiler “O villa sizin değil bizim” dedi.

O villa senin değil, bizim!

BİLGE SARIHAN

İstanbul Güngören’de kıdem ve ihbar tazminatları verilmeden işten çıkarılan Neo-Trend Tekstil işçileri dün işverenlerinin Balıkesir Kaz Dağları’ndaki villası önünde eylem yaptı. Hiçbir hakları ödenmeyen işçiler, ortadan kaybolan patron Kazım Akbulut’un villasının önünde paralarının ödenmesini istedi.

Neo Trend Tekstil işçileri pandemide ücretsiz izne çıkarıldı. İşçiler, 1 Temmuz’da işten çıkarma yasağının ve ücretsiz izin uygulamasının sona ermesiyle çalışmak için gittikleri fabrikanın boşaltıldığını gördü. İşçilere kısa süre sonra Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) işten çıkarıldıklarına dair mesaj gönderildi. 104 işçi kıdem ve ihbar tazminatı olmadan işten çıkarıldı.

İşçiler hakları için boşaltılan fabrika önünde direnişe başladı. Eylemlerinin 45’inci gününde muhatap bulamayan işçiler dün patronları Kazım Akbulut ve Tuğçe Akbulut’un Kaz Dağları’ndaki villalarının önünde gasp edilen haklarını almak için eylem yaptı. İşçiler yaptıkları açıklamada taleplerinden vazgeçmeyeceklerini belirterek şöyle dedi: “Bizler fakir insanlarız. Ekmeğimiz için yaşarız, onurumuz için yaşarız. 104 işçi bir telefon mesajıyla kapıya konulur mu? Bizler kiracıyız, üniversitede okuyan çocuklarımız var. Pandemi var diye bahane edip bizi işten çıkardılar. Pandemi zengini zengin, fakiri fakir yaptı. Ben İstanbul’dan geldim. Cebimizdeki üç kuruşu da yola verdik. Kazım Akbulut bize söz verdi sizin paranızı vereceğim diye. Kendisini arıyoruz ama ulaşamıyoruz. Haklarımızı alana kadar davamızdan geçmeyeceğiz.”

UTANACAK OLAN SİZLERSİNİZ

İşçilerin paralarını vermeden kaçan patron Tuğçe Akbulut, eylemcileri videoya alarak yüzlerini teşhir etmek istedi. Akbulut’un işçileri videoya alıp, bağırması üzerine işçiler “Emeğimizi savunuyoruz, yüzümüzü gizlemiyoruz. Utanacak olan sizlersiniz” şeklinde karşılık verdi.

Neo Trend Direnişçileri hesaplı Twitter hesabından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verdi: “O villa senin değil bizim. Cebimizdeki üç kuruşu da yola verdik. Kayıp patronlarımızı Kaz Dağları’ndaki villalarında tatil yaparken bulduk. Sahip olduklarınızı biz var ettik. Gerekirse satacaksınız, hakkımızı vereceksiniz. Yoksa sizi yine buluruz.”