Obezite Akademisi toplumu bilgilendirecek

Türkiye Obezite Araştırma Derneği (TOAD) ile Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği (TEMD) tarafından, Obezite Akademisi hayata geçirildi.
Doktorlara, sağlık çalışanlarına ve halka eğitim vererek obezite konusunda farkındalık yaratması amaçlanan Obezite Akademisi kapsamında bilimsel araştırmalar da gerçekleştirilecek.

TOAD Başkanı Prof. Dr. Volkan Yumuk, obezitenin her 3 erişkinden birinde görüldüğünü belirterek tehlikeye dikkat çekti. Prof. Dr. Yumuk, akademi kapsamında verilecek eğitimlerden bahsederek “Eğitimlerde obezitenin ne olduğu ve nasıl tanındığı anlatılacak. Obezitenin önlenmesinde gerekli unsurlar anlatılacak. Bu unsurlar sağlıklı beslenme ve egzersizdir. Bunlar toplumun bilmesi gereken önemli konular” diye konuştu.

Obezitenin erişkinlerde yüzde 32 oranında görüldüğünü ve bunun her 3 kişiden 1’ine tekabül ettiğini ifade eden Prof. Dr. Yumu, şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığı’nın 2010 yılında obeziteyi bir hastalık olarak kabul edişinden beri sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite yönünde aldığı eylem planları ile bu rakamın bir plato oluşabileceğini düşünüyoruz. Yani obezitenin inişe geçtiğini değil düzlüğe geçtiğini düşünüyoruz. Bunun ortaya çıkması için bir görülme sıklığı çalışması yapılması gerekiyor. Bugüne kadar yapılan 2 çalışmanın sonuçlarına göre konuşuyorum. 3’üncüsünün de yapılma zamanı geldi.”

DHA

cukurda-defineci-avi-540867-1.