PKK lideri Abdullah Öcalan'a  disiplin cezası gerekçesiyle 31 Mayıs’ta 3 ay aile görüşü yasağı verildiği ortaya çıktı.

Öcalan’a 3 aylık yeni görüş yasağı

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'a disiplin cezası gerekçesiyle 31 Mayıs’ta 3 ay aile görüşü yasağı verildiği ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan ile tutuklular Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş’a 3 Şubat 2022’de disiplin cezası iddiasıyla verilen 3 aylık aile görüş yasağının sona ermesinin ardından, aile görüşünün sağlanması talebiyle Bursa İnfaz Hakimliği’ne başvuruda bulundu.

Avukatların 7 Haziran tarihinde yaptığı başvuruda, “Müvekkilleriyle bir an önce yüz yüze görüştürülmesini, İmralı Ada Hapishanesini Disiplin Kurulu ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından daha önce aile ve avukatlardan gizlenen yeni bir aile görüş yasağının olup olmadığını araştırılmasını ve varsa bu cezaların dayanaklarının taraflarına iletilmesi” talepleri yer aldı.

HAKİMLİK REDDETMİŞTİ

Hakimlik avukatların yaptığı başvuruya 8 Haziran’da verdiği yanıtta, disiplin cezasının süresinin dolmasına rağmen “disiplin cezalarının halen sürdüğü” gerekçesini göstererek, başvuruyu reddetti. Avukatlar, bunun üzerine 15 Haziran’da Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu.

Yapılan itiraza 23 Haziran’da cevap veren mahkeme, Öcalan ve diğer tutuklarla ilgili İmralı Disiplin Kurulu Başkanlığı’nın 31 Mayıs’ta 3 aylık yeni bir disiplin cezasının verildiğini gerekçe göstererek, itirazı reddetti.