Abdullah Öcalan'ın avukatları, görüş yasağı süresinin sona ermesi üzerine yaptıkları başvuruda, 6 aylık daha görüş yasağı getirildiğini öğrendi.

Öcalan’a yeniden 6 aylık avukat görüş yasağı verildi

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan ve görüş izni verilmeyen PKK lideri Abdullah Öcalan'a yeni bir ceza verildiği belirtildi. Daha önceki 6 aylık avukat görüş yasağı 22 Nisan tarihinde dolarken, avukatlarının Bursa İnfaz Hakimliği’ne 29 Nisan tarihinde yaptıkları başvuru reddedildi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, reddedilme gerekçesinin 13 Nisan tarihinde verilen 6 aylık yeni bir avukat görüş yasağı olduğu belirtildi. Yasağın gerekçesi hakkında avukatlara herhangi bir bilgi verilmedi.

Avukatlar 6 Mayıs günü Bursa İnfaz Hakimliği’ne başvuru yaparak yasak kararına itiraz etti.

NE OLMUŞTU?

Öcalan’a 12 Ekim 2021 tarihinde Bursa İnfaz Hakimliği tarafından 6 aylık avukat görüş yasağı verilmişti. Asrın Hukuk Bürosu avukatları bu yasak kararını ise 22 Kasım 2021’de Abdullah Öcalan ve İmralı’da bulunan tutuklular Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş ile "derhal görüşme" talebiyle Bursa İnfaz Hakimliği'ne yaptıkları başvuruya verilen yanıt sonucu öğrenebilmişti.

Abdullah Öcalan, kardeşi Mehmet Öcalan ile en son 25 Mart 2021 tarihinde bir telefon görüşmesi yaptı, avukatlarıyla ise en son 7 Ağustos 2019 tarihinde görüşebildi.

3 AYLIK DİSİPLİN CEZASI

Öte yandan İmralı Disiplin Kurulu Başkanlığı da 3 Şubat 2022 tarihinde Abdullah Öcalan hakkında 3 ay aile ziyaretinden yoksun bırakılma kararı vermiş ve bu karar 21 Şubat’ta kesinleşmişti. Avukatlar disiplin cezası kararını 28 Mart’ta Bursa İnfaz Hakimliği’ne aile ziyaretleri önündeki hukuka aykırı tüm engellerin kaldırılması ve aile görüşünün yapılması talebiyle yaptıkları başvurunun reddedilmesi üzerine öğrenebilmişti.