Oda TV'nin haberine göre, Fethullah Gülen dün gece zehirlendi.

Oda TV: Fethullah Gülen dün gece zehirlendi

Fethullah Gülen'in dün gece zehirlendiği iddia edildi. Ayrıca, Pensilvanya’daki çiftlikte bulunan örgütün mollalarından biri de intihar etti.

Odatv'nin istihbarat birimlerinden doğrulattığını ifade ettiği haberine göre, örgüte konuşmama talimatı verildiği ileri sürüldü.

Anadolu Ajansı Washington Büro Şefi Hakan Copur da konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklamada bulundu. "FETÖ'nün zehirlendiği, ölmüş olabileceği, onu zehirleyenin öldürüldüğü yönündeki iddiaları biz de yakından takip ediyor ve araştırıyoruz." diyen Copur, "İddialara konu olan olaylarla ilgili bölgedeki polis kaynaklarına ve yerel medyaya yansıyan bir durum yok." ifadelerini kullandı. Copur, sözlerinin devamında "Bu yine de çiftlikte herhangi bir olay yaşanmadığı anlamına gelmez, bir şeyler olmuş ve bu polise (henüz) intikal ettirilmemiş de olabilir. Ancak böyle bir durumu uzun süre örgüt bile saklayamaz. Kısa sürede işin rengi belli olur, biz de yerinden gelişmeleri aktarırız." açıklamasında bulundu.

Öte yandan dün, avukat Burak Bekiroğlu da sosyal medya hesabından konuya ilişkin iddiaları gündeme getirmiş, ''Şu an Fetulah Gülen’in en yakın adamı Cevdet Türkyolu’nun Pensilvanya Saylorsburgda ki evinin çevresinde hareketlenme var. Evinin çevresinde kalabalık gruplar hareket halinde. Biri ölmüş galiba…Çevre halkı olanları izliyor'' ifadelerini kullanmıştı.

Dün ayrıca Gülen'in bahçede otururken çekilmiş bir karesini, Amerika’da yaşayan cemaatçi Gülşah Çavuşoğlu tarafından paylaşılmıştı. Fotoğrafta Fethullah Gülen'in son karesinde bahçede oturduğu ve kahve içtiği görülmüştü.