MEHMET EMİN KURNAZ Siirt Müftüsü Ahmet Altınok, Charlie Hebdo katliamını örnek göstererek Odatv haber sitesini alenen tehdit etti. Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, ‘Bu gibi katliam çağrılarına sessiz kalan devlet, kötülüğü cesaretlendiriyor’ dedi. Siirt Müftüsü Altınok, Odatv’nin yaptığı haberlerle ilgili karşı kampanya düzenleyen ve Hizbullah örgütüne yakın olduğu öne sürülen ‘İlkha.com’ adlı internet sitesinde […]

Odatv tehditlere boyun eğmeyecek

MEHMET EMİN KURNAZ

Siirt Müftüsü Ahmet Altınok, Charlie Hebdo katliamını örnek göstererek Odatv haber sitesini alenen tehdit etti. Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, ‘Bu gibi katliam çağrılarına sessiz kalan devlet, kötülüğü cesaretlendiriyor’ dedi.

Siirt Müftüsü Altınok, Odatv’nin yaptığı haberlerle ilgili karşı kampanya düzenleyen ve Hizbullah örgütüne yakın olduğu öne sürülen ‘İlkha.com’ adlı internet sitesinde yaptığı konuşmada skandal ifadeler kullandı.

YANLARINA KÂR KALMAZMIŞ!

Altınok, görüntülü ve yazılı olarak sitede yer alan demecinde, dokuz kişinin El Kaide tarafından öldürüldüğü Fransa’daki Charlie Hebdo katliamı ve İslamın ilk yıllarında öldürülen şair Ka’b bin Eşref’i örnek gösterdi.

Altınok skandal konuşmasında şunları söyledi: “Charlie Hebdo davasında olsun, Efendimiz döneminde Ka’b Bin Eşrefler olsun sürekli Müslümanları dilleriyle istihza ederek, alay ederek, kampanyalarla, bir takım algı operasyonlarıyla hakaret eden insanların hiçbirinin yanına kar kalmamış bu yaptıkları biliyorsunuz. Ben inanıyorum ki toplum vicdanında, nezdinde bunlar yine mahkûm olacaklardır ve özür dilemeye davet ediyorum bu beyefendileri. Çünkü tevbe kabul edilir biliyorsunuz ölmeden önce.”

Konuya dair BirGün’e konuşan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, “Normal bir ülkede bizim söylememize gerek kalmadan böyle terör ağzıyla katliam çağrısı yapanlar hakkında gereken işlem yapılırdı” dedi. Pehlivan, müftünün acilen görevden alınması gerektiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:” Hizbullah’ın Odatv’yi hedef göstermesini çok da şaşırmıyoruz. Bizi asıl öfkelendiren ise bu devletin maaşlı müftüsünün Odatv’ye Charlie Hebdo katliamını hatırlatması oldu. Onların yanına kâr kalmadı diyerek açıkça bize karşı bir tehdit ve katliam çağrısı yapması oldu. Ölmeden önce tövbe kabul edilir ifadesi çok net bir tehdittir”

Bakanlıklar neyi bekliyor?

“Bir devletin müftüsü El Kaide’nin yaptığı bir katliamı bize karşı tehdit olarak hatırlatabilir. Bunu duyurmamıza rağmen o müftü o koltukta nasıl oturabilir? İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı neyi bekliyor? Bu terör savunuculuğuna karşı sessiz kalmak ne anlama geliyor biliyoruz. Bizim yaptığımız aydınlanmaya bağlı haberler rahatsızlık yarattı. Hukuki soruşturma başlatacağız. Söylememize bile gerek yok. Gazetecilerin böyle ölümle tehdit edilmesine sessiz kalınmaması gerekiyor. Bu sessizlik, bu görmezlik ülkede kötülerin cesaretini çoğaltıyor.”