'Ödeme yok' dedi fatura kesti

Mustafa M. BİLDİRCİN

Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimince talep edilen borçlanma talebine karşı çıkan ancak Mamak Belediye Meclisi’nden 31 Mart’tan bugüne altı kere borçlanma yetkisi aldığı açığa çıkan Murat Köse’nin, çelişkili uygulamalarının bir yenisi daha belgelendi. Hiçbir medya kuruluşu ile anlaşma yapılmadığını savunan Mamak Belediyesi yönetiminin bir medya şirketine, “Belediye hizmetlerinin proje ve tanıtım filmi” karşılığında fatura kestiği belirlendi.

MEDYA ŞİRKETİ İLE ANLAŞILDI

Mamak Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü, Belediye Meclisi’ne 10 Haziran’da sunulan ve belediyenin bir reklam tanıtım ajansı ile anlaşma yapıp yapmadığı sorusunu içeren önergeyi yanıtladı. Özel Kalem Müdürü Mehmet Duran imzalı yanıtta, “Soru önergesi konuları ile ilgili olarak bir reklam tanıtım ajansı ile yapılmış bir anlaşma bulunmamaktadır” denildi.

Bu yanıta rağmen Mamak Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün bir medya şirketine fatura kestiği ortaya çıktı. Öte yandan müdürlüğün, belediye hizmetlerinin sosyal medya ve “diğer mecralarda” paylaşılması amacıyla çekilecek tanıtım filmleri için de reklam ve tanıtım ajansı aboneliği çalışması yürüttüğü tespit edildi. Başkan Yardımcısı ve Özel Kalem Müdürü’nün yetkilendirildiği çalışmalar kapsamında Ankara’daki bir medya şirketi ile el sıkışıldı.

Mamak Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce, “Reklam ve Tanıtım Ajansı Aboneliği” işi için “Hakediş Raporu” da hazırlandı. Rapora, Nisan 2020’de başlayacak işin süresi 9 ay, sözleşme bedeli ise 298 bin TL olarak kaydedildi. Müdürlük, reklam ve tanıtım anlaşması yaptığı şirkete mayıs ayında bir de fatura kesti. Belediye hizmetlerinin proje ve tanıtım filmleri karşılığında kesilen faturanın bedeli ise 39 bin TL oldu.

Belediyenin reklam ve tanıtım anlaşması yapmasına karşın önergeye farklı yanıt vermesine tepki gösteren CHP Etimesgut Belediye Meclis Üyesi Ertan Işık, “Köse, kendi belediyesine, kendi belediye meclisine ve kendi halkına yalan söyleyen başkan olarak tarihe geçmiştir” dedi.