Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, 20 ay boyunca gerçekleştirilen çalışmaları mahalle muhtarlarıyla birlikte değerlendirdi.

Ödemiş Belediye Başkanı Eriş: Hayatı kolaylaştıran çalışmalar yaptık

BirGün/EGE

Ödemiş Belediyesi Kongre Merkezi’nde pandemi kurallarına uygun şekilde düzenlenen buluşmada Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, göreve başladığı günden bu yana gerçekleştirilen çalışmaları muhtarlarla birlikte değerlendirdi. Belediye meclisi üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin de katıldığı toplantıda Eriş sunum eşliğinde bilgiler paylaştı.

Ödemiş’te çalışan annelerin çocuk bakımına Üç Eylül Mahallesi Kantarcı Mevkii ve Umurbey Mahallesi Serpil Yanbastı Gündüz Çocuk Bakım Evlerini hizmete açarak destek verdiklerini belirten Eriş, kadınlara yeni iş olanakları sağlamak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ile birlikte “Evde Çocuk Bakımı Kursu” düzenlediklerini aktardı. Eriş, Gölcük’te İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte uygulanan “Kadın Çiftçilerle İpekböcekçiliğinin Yeniden Canlandırılması” projesi ile Ödemişli kadınların ev ekonomisine katkı sunduğunu belirtti.

99 mahallede hayatı kolaylaştıracak çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli biçimde sürdürdüklerini vurgulayan Eriş, 1,5 yıllık süreçte 216 bin metrekare kilit parke taş kaplama çalışmasıyla mahallelerde ihtiyaç duyulan çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirtti. Planlanan ve ihtiyaç duyulan kilit parke taş çalışmalarıyla ilgili ihaleye çıkarak, kilit parke taş hamlesinin süreceğini sözlerine ekledi.

ÜRETİM YOLLARINDA REKOR ÇALIŞMA

Eriş, üretim yolları konusunda da rekor miktarda çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, Ulaşım ve üretim yollarında toplam 860 km yol açma, dolgu, tesviye, yol genişletme ve yol rehabilite çalışması ile tarımsal üretime destek sunduklarını kaydetti. Eriş, “860 kilometrelik yol bakım çalışması bir Türkiye rekoru. Buradan Sivas’a kadar, Kayseri’ye kadar bir mesafe demek oluyor” şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kent genelinde ortaklaşa çalışmaların sürdüğünü, 2020 yılında ortaklaşa sıcak asfalt yama çalışmasının başlatıldığını, ayrıca kilit parke taş desteğinin de artarak devam ettiğini söyledi. Başkan Eriş, “Hemşehrilerimizin yaşadıkları yerde mutlu edecek hizmetleri siz muhtarlarımızın da destekleriyle hayata geçirmek istiyoruz” dedi.