Ödemiş Geleneksel Sanatlar Derneği (ÖGESAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kamer, dernek olarak yörelerinde bulunan tarihi çeşmelerle ilgili belgesel yapmaya karar verdiklerini belirtti. Kamer, “Uşak Üniversite Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Geleneksel Türk Sanatları bölümünde mastır yaparken Osmanlı dönemindeki sokak çeşmeleri üzerinde çalışma ve inceleme yapma imkânım olmuştu. Belgeselin sanat danışmanlığını eğitimci arkadaşlarımız Ahmet Semerci ile Hasan Gümüş […]

Ödemiş’in sokak çeşmeleri belgesel oluyor

Ödemiş Geleneksel Sanatlar Derneği (ÖGESAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kamer, dernek olarak yörelerinde bulunan tarihi çeşmelerle ilgili belgesel yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Kamer, “Uşak Üniversite Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Geleneksel Türk Sanatları bölümünde mastır yaparken Osmanlı dönemindeki sokak çeşmeleri üzerinde çalışma ve inceleme yapma imkânım olmuştu. Belgeselin sanat danışmanlığını eğitimci arkadaşlarımız Ahmet Semerci ile Hasan Gümüş yapıyorlar. Belgeselin çekimi ve yönetmenliğini de İlhan Biçer arkadaşımız yapıyor. Çalışmayı tamamen amatör bir ruhla gerçekleştiriyoruz. İlk çekimlerimize tarihi Birgi mahallesinde başlayıp, Bıçakçı Esseyyid Hacı Ali Ağa Çeşmesi’nin çekimleri ile tamamladık” dedi.

“HALKIMIZIN YARDIMINI BEKLİYORUZ”

Birgi’deki tarihi çeşmelerin çekimlerini tamamladıktan sonra diğer mahallelerde bulunan Osmanlı dönemi sokak çeşmelerinin de çekimlerine devam edeceklerini anlatan Kamer, şunları söyledi:

“Bugün mevcut olan veya olmayan tarihi çeşmelerimizle ilgili bilgi ve belge desteği vermek isteyenler bize ulaşabilirler. Çalışmalarımızla ilgili olarak yerel kurum ve kuruluşlarımızın desteklerini bekliyoruz. Tarih bizi çağırıyor temasıyla yola çıktık. Amacımız somut tabiat varlıklarımızdan biri olan tarihi çeşmelerimizin korunması ve geleceğe taşınması yönünde farkındalık oluşturmaktır. Belgeselin fragmanı ve afiş çalışması daha önce sosyal medyada paylaşılmış ve çok ilgi görmüştür. Tarih ve kültürümüz konusunda halkımızın çok ilgili olduğunu biliyoruz. Bu çekimlerimiz sırasında onların değerli yardımlarını bekliyoruz.”