İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın Ödemiş Belediyesi ve SGK İzmir Proje Ofisi’yle birlikte düzenlediği Evde Çocuk Bakımı kursundan 98 kadın mezun oldu. Kadınlar sertifikalarını, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş'in ellerinden aldı

Ödemiş'te 98 kadın meslek sahibi oldu

BİRGÜN İZMİR

Ödemişli 98 kadın bir aylık Evde Çocuk Bakımı kursunu tamamladı. Kursiyer kadınlar sertifikalarını bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş'in ellerinden aldı. Evde Çocuk Bakımı kursu, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” kapsamında Ödemiş’te açılmıştı. Proje, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Ödemiş Belediyesi, Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir Proje Ofisi işbirliğiyle hayata geçirilmişti.

KURS İZMİR GENELİNE YAYILACAK

Törende konuşan Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın işsizliği azaltmak, yerel ekonomik gelişmeyi arttırmak ve rekabet gücüne katkı sağlamak için çalıştığını belirtti. Soyer, Meslek Fabrikası’nda yılda ortalama 8 bin kişiye eğitim verildiğini söyleyerek, “2006-2019 yılları arasında 81 binden fazla kişi bu eğitimlerden yararlandı” dedi. Meslek Fabrikası bünyesinde İzmir'in ilçelerinde de kurs açıldığını ifade eden Soyer, “Özellikle gençlerin ve kadınların işgücüne katılmasını istiyoruz. Evde Çocuk Bakımı kursunu işbirliği yaptığımız kurumlarla birlikte İzmir geneline yaymayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, bu kurstan mezun kadınların altın bilezik sahibi olduğunu belirterek, Tunç Soyer'e projeye desteğinden dolayı teşekkür etti.

Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, Ödemiş Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Bakırlı, muhtarlar ve kursu başarıyla tamamlayan kadınlar katıldı.

KİŞİ BAŞI 100 AVRO

Kursa katılan kadınlara proje bütçesinden kişi başı 100 avro ödendi. Eğitimli çocuk bakıcısı istihdam eden ve bu bakıcıların sigortalı çalışmalarını sağlayan 0-36 aylık çocuk sahibi annelere ise proje bütçesinden aylık 200 avro hibe desteğinde bulunacak.

İzmir, Ankara ve İstanbul’da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen proje kapsamında kadınlara toplamda 25 milyon 472 bin avroluk mali destek sağlanacak.