Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak organizasyonuyla Ödemiş’te ilk kez Patates Festivali düzenlendi. Coğrafi işaretli Ödemiş Patatesi’nden yapılan yemekler için yarışma düzenlendi. Başkan Mehmet Eriş, Ödemiş’in ürünlerini vitrine çıkarmaya devam edeceklerini vurguladı.

Ödemiş’te ilk kez Patates Festivali düzenlendi

BİRGÜN EGE

Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak organizasyonuyla Ödemiş’te ilk kez Patates Festivali gerçekleşti.

Eski otogarda gerçekleşen festivale ;Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Şevket Meriç, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri katıldı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, üretim yolu çalışmasında rekor kırdıklarını kaydeden Eriş, "Başka bir tarım mümkün’ diyen Tunç Soyer Başkanımızın Ödemiş’te açıkladığı ‘İzmir Tarımı’ vizyonuyla ilerlerken en büyük hedefimiz üreticinin doğduğu yerde doyabilmesidir. Kilometrelerce üretici yolu çalışması yapmamızın da, belediye arazileriyle üreticimizi topraklandırmamızın da, dağları kayaları aşan yeni ticaret ve bağlantı yolları açmamızın, toptan pazarlar kurmamızın da en temel sebebi budur. Bugün belediye olarak Otamış Halkın Marketi’ni kurduysak ve raflarında bölgemiz başta olmak üzere birçok üretici kooperatifinin ürünü varsa, üretici ile tüketici doğrudan buluşuyorsa bu üretime ve üreticiye verdiğimiz desteğin ve değerin yansımasıdır" dedi.

Eriş, 2002’den beri coğrafi işaretli ürün olan Ödemiş Patatesi’nde ilkini düzenledikleri festivalin geleneksel hale gelmesini dilediklerini belirtti.