Özgürlük ve Dayanışma Partisi Artvin Kemalpaşa ilçe binası açıldı.

ÖDP, Artvin'in yeni ilçesi Kemalpaşa'da ilçe binası açıldı

DİLAN ŞAHİNBAŞ

Olağanüstü Hal kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname ile bir sene önce ilçe haline gelen Kemalpaşa’da ÖDP İlçe Binasının açılışı yapıldı.

Açılışa İlçe Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, CHP Merkez İlçe Kurulu ve Halkevi ile STK’ler katılım gösterdi.

Açılışta konuşma yapan ÖDP Kemalpaşa İlçe Başkanı Murat Akbıyık, ilçe binası açılışıyla örgüt faaliyetlerine başlangıç yapıldığını dile getirerek konuşmayı ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş’a bıraktı. Taş, Kemalpaşa’da parti binasının açılışının önemine vurgu yaparak, “Türkiye’nin aydınlık geleceği bu siyasal İslamcı rejimle, AKP rejimiyle köklü bir hesaplaşmaktan geçiyor. Bu hesaplaşmayı yaşamadıktan sonra Türkiye’nin aydınlık geleceğine ulaşma şansımız zayıflayacaktır. 2 konunun altını çizmek istiyorum. Bunlardan biri ekonomik kriz biri de 31 Mart tarihlerinde gerçekleşecek olan yerel seçimler” dedi.

Kriz, saray ve çevresinde etkin değil

“Cumhurbaşkanı hem kriz yok diyor hem de aynı gemideyiz diyor. Bir yandan damadı Berat Albayrak yeni ekonomi programını açıklıyor. Bir bakıyoruz ki yeni ekonomik programa zaten kriz resmi olarak ilan edilmiş vaziyette. Yeni ekonomik program dedikleri işsizliğin artacağını, büyümenin düşeceğini ortaya koyuyor” diyen Taş, bugün Türkiye’de ekonomik krizin bütün çıplaklığıyla yaşandığını söyledi. Taş, “Kriz çarşıda var, pazarda var, sağlıkta var, eğitimde var. Yaşamın her alanında kriz var. Fabrikalarda var iş yerlerinde var” dedi.

Hopa’yı yeniden almalıyız!

Taş konuşmasının devamında yerel seçimlere değindi. Şimdiye kadar yapılan seçimlerden dersler çıkartılması gerektiğini dile getiren Alper Taş, “Önümüzdeki dönem yapılan yerel seçimlerde Hopa’da alınan sonuçtan dersler çıkartmamız gerekiyor. Eşitlik, özgürlük ve dayanışma değerlerinin geliştiği, güçlendiği, Metin Lokumcu ile anılan bir Hopa’yı kaybettik. Neden kaybettiğimizi biliyoruz. Hopa’yı Metin Lokumcular için yeniden almalıyız” dedi. "Yerel demokrasi demek kimi seçtiğimiz kadar, neyi seçtiğimiz kadar nasıl seçtiğimizle çok yakından ilgilidir” diyen Taş, bir yerel demokrasi pratiğinin örgütlenmesi gerektiğini vurguladı.

Taş, Hopa’da 8 aday adayının olduğunu söyleyerek, “Biz Hopalılar olarak adayımızı nasıl seçeceğiz? Eğer Cumhuriyet Halk Partisi bu benim meselem, ben adaylarımı kendi bildiğim ve kendi istediğim yöntemle seçeceğim derse o Cumhuriyet Halk Partisi’nin yapacağı bir değerlendirmedir” diyerek Hopa’da böyle olmaması gerektiğini, Hopa halkının belediye başkan adayını bütün halkın ön seçimi ile belirlemeyi önerdiklerini vurguladı.

Açılışa katılan Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, “Alper Taş ülkenin ekonomik açısından gidişatından bahsetti ben de çay ile ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Çay bizim bel kemiğimizdir. Çay ile ilgili herkes kendine düşen görevi yapmalı” diyerek çay konusunda yapılacak her türlü oluşuma destek vermek zorunda olduklarını vuruguladı.

CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Fehmi Şahin yaptığı konuşmada, derelere, Çaykur’a, Metin Lokumcu’ya ve Kazım Koyuncu’ya sahip çıkmak için bir arada mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Şahin’in konuşmasının ardından katılımcılar ilçe binasını ziyaret etti ve açılış katılımcıların kendi aralarında yaptıkları konuşmalar ardından sona erdi.