ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi İlknur Başer: Halkımızı mücadeleye davet ediyoruz

BİRGÜN / İZMİR

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Aydın’da asgari ücret düzenlemesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, burada yaptığı konuşmada parti olarak, “Asgari ücreti insanca bir düzen için, insanca yaşanacak seviyeye yükseltmek için, tüm emekçileri, tüm halkı mücadeleye davet ediyoruz” dedi.

Ülkenin kaynaklarının, yeraltı ve yerüstü kaynaklarının, fabrikaların, kamu arazilerinin, özelleştirilerek sermayeye peşkeş çekildiğini anlatan İlknur Başer, “Ama işçiye, üreticiye, çiftçiye, köylüye, emekçiye gelince kaynak yok, deniyor. Şirketlere kaynağa gelince vergi afları getiriliyor. Şirketler kurtarılıyor ama bu ülkenin gerçek sahiplerine, emekçilerine, yoksullarına, gençlerine gelince sıra kaynak yok deniliyor. Biz de soralım o zaman: bu nasıl adalet ? Özgürlük ve Dayanışma Partisi olarak adalet istiyoruz. İşçiden, emekçiden, üretenden yana, eşit, adaletli ve özgür bir ülke istiyoruz” dedi.

Ataması yapılmadığı için geçen yıl Aydın’da intihar eden Merve Çavdar’ı da konuşmasında anan İlknur Başer, “Onu anmadan geçmeyelim. Bu ülkenin gençlerine işsizlik dayatıyorsanız, umutlarını elinden alıyorsanız, geleceklerini elinden alıyorsanız siz de adalet yoktur. Adalet lafını ağzınıza almayınız. Merve Çavdar gencecik yaşında hayatını kaybetti. Hala gencecik çocuklarımız hayatını kaybediyor. Bu ülkenin gençleri, düşünenleri yurtdışına kaçıyor. Ekim ayında 2 bin 880 insan yurtdışına mültecilik için başvurmuş. Madem bu kadar iyi yönetiyorsunuz, güllük gülistanlık bir ülke diyorsunuz, 100 günlük planlar açıklıyorsunuz, algı yaratıyorsunuz sürekli. O zaman insanlar niye gidiyor yurtdışına ? Soruyoruz; bu insanlar niçin yurtdışına göç ediyor. Çünkü bu ülkede, ekmek, iş, gelecek, umut göremiyorlar. Kötülüğü örgütlüyorlar. Bizler ÖDP olarak, asgari ücreti insanca bir düzen için, insanca yaşanacak seviyeye yükseltmek için, tüm emekçileri, tüm halkı mücadeleye davet ediyoruz” diye konuştu.

odp-baskanlar-kurulu-uyesi-ilknur-baser-halkimizi-mucadeleye-davet-ediyoruz-542142-1.