ÖDP: Çocuklarımızın geleceğine birlikte sahip çıkacağız

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Malatya İl Örgütü, bugün Emeksiz Meydanı'nda gerçekleştirdiği basın açıklamasında ülkemiz ve çocuklarımız icin kamusal, eşit, parasız, nitelikli eğitim talebinde bulundu.

Basın açıklamasını okuyan ÖDP Malatya İl Başkanı Ali Ekber Baytemur, "AKP iktidarı eğitimi tam anlamıyla çökertti. Çocuklarımız LYS ile imam hatiplere ve meslek liselerine zorunlu tutuluyor bu eğitim sisteminde çocuklarımız mutsuz. Okullarımızda laikliğin en ufak kırıntısı bile kalmadı. Tarikat ve cemaatlerin faaliyet alanına dönüştürüldü. Zorunlu din dersleri ve imam hatipleşmeyle nitelikli eğitimden uzaklaşmaya başlıyor" dedi.

Baytemur, ÖDP Malatya İl Örgütü olarak "Ekonomik kriz çocukların üzerine yikilamaz eğitimden tasarruf edilemez" taleplerini sıralayan Baytemur, "MEB bütçesinden kesinti demek eğitim maliyetinin velilerin üzerine yıkılması anlamına gelecektir. Ekonomik kriz nedeniyle kırtasiye başta olmak üzere okul masraflarının ikiye katlanması, özel okullara teşviğin olması çocuklarımızın geleceğinden çalmaktır. Eğitim sorunları akp nin anlayışı ile çözülemez ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğine birlikte sahip çıkacağız" dedi.