ÖDP'den direnişteki işçilere destek ziyareti

BİRGÜN İZMİR

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde sendikalı oldukları için işten çıkarılan 9 sarı otobüs şoförüne destek ziyaretinde bulundu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde 9 sarı otobüs şoförü sendikalı oldukları için işten çıkarılmıştı. 401 gündür belediye binası önünde direnen otobüs şoförlerini bayramın 3'üncü gününde ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer ve ÖDP Aydın İl Örgütü ziyaret etti ve direnen işçilerle bayramlaştı.

Ziyarette konuşan İlknur Başer bayramın her eve uğramadığını belirterek, "Sendikaya üye oldukları için işten atılan ve onurlu direnişiyle hakkını arayan siz işçi kardeşlerimizin 401 gündür haklı ve meşruluğunuzdan aldığınız direnme inadınızı kutluyoruz. Ekonomik krizle beli bükülmüş olan, her geçen yoksullaşan halk, işsizlikle boğuşan milyonlar ülkeyi yöneten saray rejiminin politikaları sonucu bu sorunlarla boğuşmaktayken, sizler yerel yönetimin işten çıkarmasıyla karşı karşıya kaldınız" dedi.

"YANLIŞI DÜZELTİN"

Memlekette adaletsizliğin kol gezdiğini söyleyen Başer, "Özgürlüğün rafa kaldırıldığı, emeğin ve doğanın sermayenin sömürüsüyle talan edildiği günlerden geçiyoruz. Böylesi çürümüşlüğe karşı aşağıdan kabaran isyan dalgası adalet, özgürlük, eşitlik arayışında. Adalet için yollara çıkmış bir partinin belediyede yönetiminde olduğu Aydın’da böyle bir adaletsizliğin yaşanması üzücü bir durum. Sınav sistemini savunmuyoruz. Ancak şu da bir gerçektir ki yanlışlar doğruyu götürür. Buradan CHP ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne çağrı yapıyoruz. Yanlışı düzeltin, mahkemenin işe iade kararı verdiği işçi kardeşlerimizi işe iade edin" ifadelerini kullandı.

KIZILCAKÖY'E ZİYARET

ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, aynı gün akşam Kızılcaköy'de nöbet çadırını ziyaret etti. Kadınların yoğun katılım gösterdiği ziyaret sırasında, tüm Türkiye'de yaşanan doğa talanına karşı mücadelenin ortaklaştırılması konuşuldu. Eylül ayında birinci yılını dolduracak olan Kızılcaköy nöbetinin başından bugüne kadar yaşananlar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

odp-den-direnisteki-iscilere-destek-ziyareti-612710-1.