ÖDP Başkanlar Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Halkevleri'ne yönelik gözaltıların siyasi iktidar tarafından yargıyı bir silah olarak kullanarak muhalif yapıları sindirme gayreti olarak tanımlandı

ÖDP'den Halkevleri'ne destek: Dilşat Aktaş ve Halkevi üyeleri serbest bırakılsın

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başkanlar Kurulu, Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş’ın da aralarında bulunduğu Halkevleri'nin 17 üyesinin gözaltına alınmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Sabah saatlerinde evlere yapılan operasyonla gözaltına alınan ve aralarında Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş’ın gözaltına alınmasına ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayan ÖDP, Aktaş'ın ve diğer Halkevleri üyelerinin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

ÖDP tarafından yapılan açıklama şöyle:

"HALKEVLERİ’NİN YANINDAYIZ GÖZALTILAR SERBEST BIRAKILSIN

Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş ve 17 Halkevleri üyesi bu sabah Ankara’da ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

Bu operasyon demokratik muhalefeti susturma operasyonudur. Siyasi iktidar, yargıyı bir silah olarak kullanarak muhalif yapıları sindirme gayretindedir.

Türkiye, bugünküne benzer dönemlerden geçmiştir. Bu dönemler darbe dönemleridir. Bugün de sivil darbe süreci OHAL altında derinleştirilmektedir. Darbe uygulamalarıyla ülke yönetilemez. AKP iktidarı, Türkiye tarihine bakarak bu yöntemlerle ne toplumun ve muhalefetin sindirilmesinin ne de ülkenin yönetilmesinin mümkün olmadığı görebilir!

Mesnetsiz iddialarla sürdürülen bu hukuksuzluklara, OHAL’e ve baskılara son verilmelidir. Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş ve gözaltına alınan Halkevleri üyeleri derhal serbest bırakılmalıdır.

ÖDP Başkanlar Kurulu"