ÖDP'den İstanbul İl Kongresi'ne çağrı: Bir yol açalım

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) 28 Ocak'ta yapacağı İstanbul İl Kongresi'ne çağrı yaptı.

Tüm yurttaşları "Haramilerin saltanatını yıkalım. Kentimize, emeğimize, yaşamımıza, geleceğimize sahip çıkalım. Bir yol açalım" diyerek 28 Ocak Pazar günü Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi'nde yapılacak 9. Olağan İl Kongresine çağıran ÖDP; "Tüm çürümüşlükleri ile tüm pislikleri ile onları tarihin çöplüğüne göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

odp-den-istanbul-il-kongresi-ne-cagri-bir-yol-acalim-417784-1.

ÖDP'nin çağrısı şöyle:

HARAMİLERİN SALTANATINI YIKALIM
KENTİMİZE, EMEĞİMİZE, YAŞAMIMIZA, GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKALIM
BİR YOL AÇALIM !

Ülkemiz, tarihinin en karanlık dönemlerinden geçiyor. Saray-AKP rejimi iktidarını sürdürebilmek için ülkemizi sonu gelmez maceraların içine sürüklemeye devam ediyor. Faşizmin en saldırgan hali, emekçi halkımızı dört bir yandan kuşatıyor. İçerde, OHAL ve KHK’larla bütün bir toplum zapturapt altına alınırken; dışarıda saldırgan ve fetihçi politikalarla sınır ötesi operasyonlar gerçekleştiriliyor.

Savaş ve zulüm dışında bir seçenekleri yok.

Tüm çürümüşlükleri ile tüm pislikleri ile onları tarihin çöplüğüne göndereceğiz.

Dün BİZ VARDIK, Bugün BİZ VARIZ, Yarın da BİZ OLACAĞIZ...

Her alana dönük yağma ve talan politikalarının önü açılarak kentlerimize, yaşam alanlarımıza saldırılıyor. Toprağı, suyu ve havayı tahakkümü altına alan her tür engel AKP tarafından zorbalıkla kaldırılıyor. Kent yoksulları ve emekçileri kentin dışına sürülmeye çalışılıyor.

Tüm bu yağmaya, talana karşı; Gezi’yi ve Validebağ’ı birlikte savunduk.

Emek güvencesizleştirilirken, sermayenin önündeki tüm engeller kaldırılıyor. Kamusal alanlarımız ranta açılırken, plazalarda, gökdelenlerde emekçiler çağ dışı koşullarda çalıştırılmaya mahkum ediyor. Her gün patronlar servetlerine servet katarken, emekçilere taşeron cehenneminde çalışmak dayatılıyor.

Tüm bu sömürüye, zulme karşı; TEKEL’de, Metal Fırtına’da birlikte kol kola girdik.

Tüm zorbalıklarıyla birlikte toplumu yukarıdan aşağıya dincilik, gericilik temelinde inşa ediyorlar. Okullarımızı imam hatibe dönüştürürken, eğitimin tüm laik ve bilimsel değerlerini yok ediyorlar. Aynı zamanda, gündelik yaşamıhedef alarak özgürlük ve laiklik alanını adım adım daraltıyorlar.

Tüm bu gericiliğe ve karanlığa karşı; Çocuklarımıza, Geleceğimize birlikte sahip çıktık.

Gericilik, cinsiyet eşitsizliği, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri gün geçtikçe derinleşiyor.Kadınlar, hayatın her alanında her geçen gün baskılanıyor, ayrımcı politikalarla kuşatılıyor. Kadınlar, toplumun dinselleştirilme politikalarının merkezine oturtulurken, kadın bedeni ve hayatı biçimlendirilerek gerici toplum projesi hayata geçirilmeye çalışılıyor.

Tüm bu şiddete ve ayrımcılığa karşı; Yaşam hakkımızı, Özgürlüğümüzü birlikte savunduk.

Şimdi dün olduğu gibi bugünde, birlikte BİR YOL AÇABİLİRİZ

Şimdi memleket için, umut için, gelecek için BİR YOL AÇABİLİRİZ.

İslamcı faşizme karşı, karanlığa karşı, sömürü ve zulme karşı birlikte BİR YOL AÇMAYA çağırıyoruz.

'EŞİTLİĞE VE ÖZGÜRLÜĞE BİR YOL AÇALIM' çağrısıyla 28 OCAK PAZAR günü saat:12.00’de ŞİŞLİ CEMİL CANDAŞ KENT KÜLTÜR MERKEZİ’NDE İSTANBUL 9. OLAĞAN KONGREMİZDE BULUŞUYORUZ. Başta emekçi halkımız olmak üzere, tüm dostlarımızı, yoldaşlarımızı bu karanlığı dağıtacak umuda, umutla doğacak güneşli günlere birlikte yürümeye çağırıyoruz.

MEMLEKET için, UMUT için, GELECEK için BİR YOL AÇALIM !"