Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İzmir İl Örgütü, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım ücretlerine yaptığı zammı protesto etti. Yapılan açıklamada, “Zamlara, pahalılığa bir kez daha yeter diyoruz” denildi. ÖDP'lilerin, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 74 bin 500 TL olan maaşını 81 bin 250 TL'ye çıkardığını hatırlatması üzerine polis gerginlik çıkardı.

ÖDP'den İzmir'de toplu ulaşım zammı protestosu: Zamlara, pahalılığa bir kez daha yeter diyoruz!

AYCAN KARADAĞ

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İzmir İl Örgütü, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım ücretlerine yaptığı zammı protesto etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan basın açıklaması yoğun katılım ile gerçekleşti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan ÖDP İzmir İl Yöneticisi Çağkan Yıldıztekin, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin görevinin yurttaşların hayatının zorlaştırmak değil kolaylaştırmak olduğunu belirterek, "İzmirli yurttaşları bu durum karşısında ses vermeye, gerçekleştireceğimiz eylemlere katılmaya davet ediyoruz. Zamlara, pahalılığa bir kez daha yeter diyoruz!" dedi.

GÖRMEZDEN Mİ GELİYORSUNUZ?

Zamlara karşı sesiz kalmayacaklarını dile getiren Yıldıztekin, “1 Kasım’dan itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, tam bilet ücreti 3 liradan 3 lira 56 kuruşa, 2 lira 50 kuruş olan öğretmen bileti 3 liraya ve 1 lira 80 kuruş olan 60 yaş biletleri 3 liraya çıkartıldı. İzban ve çevre ilçelere gerçekleştirilen Eshot, seferlerinde uygulanan gittiğin kadar öde tarifesi de bu zamla beraber katlanarak ulaşımı bir yurttaşlık hakkı olmaktan çıkartarak, lüks haline dönüştürmüştür. Öğrenci biletlerinin 1 lira 80 kuruştan, 1 lira 64 kuruşa indirilmesiyle perdelenemeyecek bu zamlara kimsenin sessiz kalması, sessiz kalmamız beklenemez. Kâr amacı gütmeyen, kamucu bir anlayışla ele alınması gereken yerel yönetim politikalarının en önemli ayaklarından bir olan ulaşımın niteliğinin arttırılması, ulaşımın birçok sorunu karşımızda dururken bunlara dair adım atılması, çözüm üretilmesi gerekirken, emeğiyle geçinmeye çalışan yurttaşların karşısına yine, yeniden zam konuyor. Ulaşımın pahalılığı karşısında, indirimli olarak yarı ücretle kullanıldığı 06.00–07.00 ve 19.00–20.00 saatleri arasında yurttaşların duraklarda, istasyonlarda oluşturduğu yığılmayı görmüyor musunuz, yoksa görmezden mi geliyorsunuz?" ifadelerine yer verdi.

odp-den-izmir-de-toplu-ulasim-zammi-protestosu-zamlara-pahaliliga-bir-kez-daha-yeter-diyoruz-641676-1.

ZAM KARARINI GERİ ÇEKMEYE DAVET EDİYORUZ

Yıldıztekin, son olarak şunları dile getirdi: “AKP’nin politikalarıyla yıkıma uğrayan ekonominin faturası zamlarla, işsizlikle, yoksullukla yurttaşların sırtına bindirilmeye devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni bu yanlıştan bir an önce dönmeye, zam kararını geri çekmeye davet ediyoruz. Üst üste gelen zamlarla geçim derdinin giderek arttığı bu günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin görevi yurttaşların hayatının zorlaştırmak değil kolaylaştırmak olmalıdır.”

Öte yandan ÖDP'lilerin, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 74 bin 500 TL olan maaşını 81 bin 250 TL'ye çıkardığı hatırlatması üzerine polis gerginlik çıkardı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.