ÖDP'den İzmir Valiliği'ne: Gerçekleştirdiğiniz ihaleleri iptal edin

BİRGÜN İZMİR

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İzmir İl Örgütü’nce yapılan açıklamada, Karaburun için açılan Jeotermal saha ihalesinin İzmir Valiliği’nin ihale açmaya yetkisinin olmaması nedeniyle düştüğü belirtilerek, “İzmir Valiliği’ni de bir kez daha uyarıyoruz, bu alanları şirketlere hibe etme çabanız boşunadır. Hem hukukuz, hem gayrimeşru bu çabalarınızı boşa düşüreceğiz. İzmir’in, memleketin geleceğine sahip çıkacağız” denildi.

Açıklamada, "İzmir halkına ve demokratik kitle örgütlerine kulak verin, gerçekleştirdiğiniz ihaleleri iptal edin" ifadeleri kullanıldı.

Sosyal medya üzerinden yapılan basın açıklaması şu şekilde:

"Bilindiği gibi, İzmir Valiliği’nce 14 Kasım 2019’da 16 ilçede toplam 33 jeotermal sahanın ihalesi yapıldı. 33 jeotermal saha için açılan ihalenin 3’üne teklif geldi ve ihalesi sonuçlandı. İzmir Valiliği, yetkisi olmadığı halde Mart 2019’da “Özel Çevre Koruma Bölgesi ” ilan edilen Karaburun için ihale açmıştı. Karaburun için açılan ihale İzmir Valiliği’nin ihale açmaya yetkisinin olmaması nedeniyle düştü. Diğer 12 ilçenin ihalesine giren şirket olmadı. Bu nedenle ihaleler yapılamadı. Şirketlerin ihaleye girmeme nedeni bu alanları ihale bedeli ödemeden, ikili görüşmelerle, daha ucuza, sessiz, sedasız sahip olma isteği ise bu talana izin vermeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. İzmir Valiliği’ni de bir kez daha uyarıyoruz, bu alanları şirketlere hibe etme çabanız boşunadır. Hem hukukuz, hem gayrimeşru bu çabalarınızı boşa düşüreceğiz. İzmir’in, memleketin geleceğine sahip çıkacağız. Karaburun ihalesi örneğinde de görüldü ki yetkilerinizin sınırını gereksiz yere zorluyorsunuz. İzmir’in, memleketin geleceğine sahip çıkmaya devam edeceğiz, hibeye talana izin vermeyeceğiz. İzmir halkına ve demokratik kitle örgütlerine kulak verin, gerçekleştirdiğiniz ihaleleri iptal edin. İhaleye açıldığı halde teklif verilmeyen yerlere ne ihale usulü ile ne de ikili görüşmelerle yeni ruhsatlar vermeyin. Özgürlük ve Dayanışma Partisi olarak gelişmelerin yakından takipçisi olmaya ve doğamızı, yaşamımızı korumak, gelecek nesillere tahrip edilmemiş, yaşanabilir bir dünya bırakmak için mücadele etmeye devam edeceğiz."