ÖDP’den Kaftancıoğlu’na dayanışma ziyareti

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen ve beraberindeki il yönetim meclisi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu makamında ziyaret etti. ÖDP’den yapılan açıklamada,

“İstanbul İl Örgütü olarak, CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu’na yönelik haksız ve hukuksuz şekilde gerçekleştirilen yargılamayı kınıyoruz. 31 Mart seçimlerinde ve sonrasında 23 Haziran seçimlerinde AKP ve MHP bloğunun İstanbul’u kaybetmesine yönelik cezalandırma davası haline gelmiş olan bu dava İstanbul halkının iradesine yönelik bir siyasal davadır. AKP’nin kaybetmesi noktasında İstanbul seçimlerinde muhalefet bloğu olarak birlikte önemli bir mücadele verdik. Bu çerçevede, Canan Kaftancıoğlu nezdinde İstanbul halkının iradesine yönelik bu yargılamaya yönelik, ÖDP İstanbul İl Örgütü olarak bizler de ‘Birlikte Kazandık, Birlikte Savunacağız’ diyoruz” dendi.

Dün ÖDP’nin yanı sıra, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Esengül Demir ve parti yöneticileri ile Saadet Partisi İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim ve il yöneticileri de dün Kaftancıoğlu’na dayanışma ziyaretinde bulundu. Sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılanan Kaftancıoğlu, 5 ayrı suçtan toplam 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası almıştı.