ÖDP'den TTB'ye destek: Gözaltılar birarada yaşam iradesine saldırıdır

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Türk Tabipler Birliği (TTB) yöneticilerinin gözaltına alınmalarına ilişkin bir açıklama yaptı.

ÖDP tarafından yapılan açıklamada, gözaltıların toplumun özgürlüğüne ve bir arada yaşam iradesine saldırı olduğu vurgulanırken, hükümete, gözaltına alınan TTB Merkez Konsey Üyeleri'nin serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

"Yaşamı savunmak suç değildir" başlığıyla yapılan ÖDP'nin açıklaması şöyle:

"Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyeleri bu sabah gözaltına alındı.

Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları 'yaşamı savundukları' için gözaltına alındı. Bir meslek örgütüne mesleğinin gereklerini ifade ettiği için ve doğrudan Cumhurbaşkanı'nın işaretiyle yapılan saldırı tüm topluma ve toplumsal muhalefete saldırıdır.

Medyalarıyla... sosyal medya trolleriyle... faşist ittifaklarıyla... Kendisi gibi düşünmeye herkesi terörist ilan etmek... Hedef göstermek... Lince tabii tutmak... Yargıyı silah olarak kullanmak... OHAL'e savaş ikliminde yeni baskılar eklemek... İktidarlarını artık yalnızca böyle sürdürebiliyorlar... Ama bir kez daha hatırlatıyoruz bu ülkeyi böyle yönetemezsiniz.

TTB'ye yönelik saldırı karanlık düzenlerine HAYIR diyen herkesi teslim almak içindir. Bu saldırı toplumun özgürlüğüne ve birarada yaşam iradesine saldırıdır.

Bu saldırının karşısında 'yaşam' ve 'barış' diyen TTB'nin yanındayız. İktidar bu saldırıya derhal son vermeli... TTB Merkez Konsey Üyeleri serbest bırakılmalıdır."

odp-den-ttb-ye-destek-gozaltilar-birarada-yasam-iradesine-saldiridir-421057-1.