Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) 12 Haziran seçimleri öncesi milletvekili aday listelerinin veto edilmesi sonrası devrimci sosyalist adayları destekleme kararı aldı.

SERBAY MANSUROĞLU

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) 12 Haziran seçimleri öncesi milletvekili aday listelerinin veto edilmesi sonrası devrimci sosyalist adayları destekleme kararı aldı. Hafta sonu Ankara’da gerçekleşen ÖDP Parti Meclisi toplantısı sonrası Genel Başkan Alper Taş imzalı, kamuoyuna açıklanan kararda düzen partilerine oy verilmemesi, onun yerine devrimci, sosyalist adaylara oy verilmesi çağrısı yapıldı.
ANTİDEMOKRATİK BİR SEÇİM OLACAK
Alper Taş, yaptığı yazılı açıklamada 12 Haziran 2011’de bir kez daha yasaklı, barajlı, antidemokratik bir seçime gidildiğini ifade etti. AKP-Cemaat koalisyonunun, 12 Eylül 2011 referandumundan sonra 12 Haziran 2011 Milletvekili seçimlerinde de iktidarını güçlendirerek çıkmaya, piyasacı ve gerici yeni sömürü düzeninin anayasasını yapmaya hazırlandığını ifade eden Taş, “burjuva siyasetinin tüm kirli oyunlarını devreye sokan AKP-Cemaat koalisyonu herkesin elini kolunu bağlamaya çalışıyor. Kürt sorununda siyasi ve askeri operasyonları hızlandırarak barış ve demokratik çözüme dair tüm umutları sonlandıracak yeni ve büyük bir savaşın zeminini hazırlıyor,” dedi.
DEVRİMCİ SİYASETİ ÖRMEYE DEVAM EDECEK
Taş’ın yaptığı yazılı açıklama şöyle sonlanıyor:
“ÖDP, seçim sürecinde kendi bağımsız devrimci politikasını halkımızla buluşturmayı amaçlayacak, aynı zamanda YSK vetosunun bir kez daha ortaya çıkardığı antidemokratik seçim ve siyasi partiler yasasına karşı ‘Yasaksız-Barajsız Seçim’ kampanyasını örgütleyecektir. Sandıkta ise piyasacı, özelleştirmeci, milliyetçi, gerici düzen partilerine oy verilmemesi; devrimci, sosyalist adaylara oy verilmesi çağrısı yapacaktır. Bugünün ihtiyacı toplumsal ve siyasal alanda devrimci-sosyalist bir siyasetin gelişip güçlenmesidir. Bu, seçimlerle sınırlandırılacak bir mücadele değildir. ÖDP, Türkiye’nin devrimci sosyalist geleceği için mücadelesini büyütüp, bu mücadeleyi, halkın kendi söz ve eylemiyle çoğaltarak sürdürecektir.”