ÖDP, Hollanda’da temsilcilik açtı: Ne geçmiş tükendi ne yarınlar

Özgürlük ve Dayanışma Hollanda Temsilciliği (ÖDH), Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş’ın da katıldığı bir etkinlikle açıldı. ÖDH’nin Driel kentinde “Ne geçmiş tükendi, ne yarınlar birlikte başarabiliriz” temasıyla düzenlediği etkinliğe çok sayıda kişi katıldı. Etkinlikte konuşan Alper Taş, sözlerine, “Devrimcilik yeniden başlangıçlar yapabilmektir. Bugün görüyorum ki Hollanda yeniden bir başlangıç yapmış” diyerek başladı.

Gündeme dair pek çok konuya değinen Taş’ın, konuşmasının satır başları şöyle: “Hollanda’da yaşıyorsak, siyasete taraf olmak durumundayız. Siyasete taraf olmak Hollanda’daki herhangi bir partiyi tutmak anlamına gelmez. Ülkeye ait sorunlara, gündemlere tavır almaktır. Burdaki sorunlarla ilgili siyaset yapmaktır. Hollanda’da hayata bizim penceremize yakın bir yerden bakan partiler, sivil toplum örgütleri içerisinde yer almak, onlarla beraber olmak, ırkçılığa, ayrımcılığa ve işsizliğe karşı mücadelede beraber hareket etmek gerekir. ÖDP olarak burada temsilcilik açarak, kendi dışımızdaki toplum kesimleri ile bir araya gelerek, ama sadece Türkiyeli toplumsal örgütlenmelerle değil, aynı zamanda burdaki tüm toplum kesimlerinin örgütleri ile bir araya gelerek Hollanda siyasetinin ana faktörleri olmaya çalışmalıyız.”

ALİ ASKER’E PLAKET
Katılımcıların ilgiyle izlediği geceye, Hollanda’da bugüne kadar verilen mücadelelerden kesitlerin olduğu slayt gösteriminin yanında şiirleriyle Ali Yıldırım, sanatçı Ali Asker ve Hasan Kazan da müzikleriyle katıldılar. Sanatçı Ali Asker’e 50. sanat yılı dolayısı ile ÖDH tarafından plaket verildi.

Etkinlikte ayrıca Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği (HTİB) Başkanı Mustafa Ayrancı ve Hollanda Eğitim müşaviri Zeki Aslan ve ÖDH adına Murat Kurt konuşma yaptı.