Özgürlük ve Dayanışma Partisi, (ÖDP) görevden alınan seçilmiş Diyarbakır Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’ya dayanışma ziyareti gerçekleştirdi

ÖDP: İktidarın kayyum hamlesi boşa çıkacak


ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, MYK Üyesi Ozan Sürer, PM Üyeleri Hasan Hayır ve Hanefi Durmuş’tan oluşan ÖDP heyeti, Başkan Mızraklı, HDP bölge milletvekilleri ve il yöneticilerinin de olduğu heyete dayanışma dileklerini iletti.

Türkiye’nin siyasi iktidarın seçimsiz diktatörlük kurma girişimini 31 Mart ve 23 Haziran’da püskürttüğünü söyleyen İşleyen, iktidarın kayyum hamlesinin boşa çıkacağını kaydetti.

Diyarbakır, Van ve Mardin’e yapılan kayyum atamalarının, iktidarın merkezi gücüyle seçimleri geçersizleştirmeye yönelik yeni bir hamlesi olarak gerçekleştiğini belirten İşleyen, “Bu hamlenin de boşa çıkacağını daha şimdiden söyleyebiliriz. Asıl anlaşılması gereken şey iktidardakilerin halkı ellerindeki sopayla istedikleri gibi yönetemeyecekleri gerçeğidir. Bu haksız, hukuksuz ve gayri meşru yönetme anlayışları tarihte hep yenilmiştir, bugün de bir kez daha yenilmeye mahkûmdur” ifadelerini kullandı.

SİYASAL İSLAMCI ANLAYIŞ SORUNLARI ÇÖZEMEZ

Kayyum adaletsizliğine hayır demenin, iktidarın halkın oy hakkını yok saymaya çalışan faşist girişime karşı ülkemizin özgür ve demokratik geleceğini savunmak olduğunun altını çizen İşleyen, sözlerini şöyle sürdürdü konuştu: “İradesi gasp edilen Diyarbakır, Van ve Mardin halkıyla dayanışma duygularımızı paylaşıyoruz. Siyasal İslamcı anlayışlarla bu ülkenin hiçbir sorunun çözülmeyeceği, ne bölgemizde ne de ülkemizde demokrasiden, özgürlüklerden, eşitlikten yana ilerlemenin sağlanmayacağı bugün herkesin görebileceği kadar açık bir şey. Türkiye’nin eşit, özgür ve demokratik geleceği siyasal İslamcı rejimi toptan değiştirilmesinden geçiyor. 20 yıla yakın zamandır her tür manipülasyon, hile ve zorbalığa karşı direnen milyonlar olarak bunu başaracağımıza inancımız tam.”

KENDİ TABANLARINA DA ANLATAMIYORLAR

Birlikte dayanışma ve mücadelenin önemine dikkat çeken Başkan Mızraklı ise ziyaret nedeniyle ÖDP heyetine teşekkür ederek, şöyle konuştu: “Mücadeleye devam edeceğiz. Bu zorbalığa boyun eğmeyecek, kabullenmeyeceğiz. Siyasi iktidar buradaki kendi tabanına dahi bu darbeyi anlatamıyor. Kayyuma tepki kendi tabanlarında da üst seviyede, AKP’lilerin yüzde 80’i bu duruma tepkili. Bu durumu böyle sürdüremezler.”