ÖDP: İşçileri krizden koruyacak özel tedbirler alınmalı

ŞENOL ESKİN / İZMİR

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Kuşadası İlçe Meclisi, gündemde olan yeni asgari ücret belirlenmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Sağlık Caddesi-Denizbank önünde yapılan basın açıklamasına, ÖDP’lilerin yanı sıra Kuşadası’nda bulunan demokratik kitle örgütleri ve yurttaşlar da katıldı. Basın açıklaması sonrası Cuma Pazarı’na giren ÖDP’liler, burada ve kent içinde yaklaşık bin adet bildiriyi yurttaşlara ulaştırdı. Kuşadası ÖDP üyelerinin bildiri dağıtımına yurttaşların büyük ilgi gösterdiği gözlendi.

"İNSANCA YAŞANABİLECEK BİR ASGARİ ÜCRET İSTİYORUZ"

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Kuşadası İlçe Meclisi adına yapılan açıklamada, “Böyle bir dönemde asgari ücret belirlenirken krizin yarattığı sonuçlar dikkate alınmalı, işçileri krizden koruyacak özel tedbirler alınmalıdır. İnsanca yaşanabilecek bir ücret belirlenmelidir. Asgari ücret, DİSK'in önerdiği 2 bin 800 TL net taban ücret olarak açıklanmalıdır ve bu ücretten vergi alınmamalıdır” denildi.

ÖDP Kuşadası Meclisi’nin basın açıklaması öncesi de, 19-24 Aralık 1978’de Maraş’ta yaşanan faşist katliam ile 17-25 Aralık 2013’teki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.