ÖDP Sağlık Çalışma Grubu'ndan Bilkent Şehir Hastanesi ile ilgili açıklama

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Sağlık Çalışma Grubu, Bilkent Şehir hastanesi ile ilgili bir açıklama yayımladı. Hastanenin adeta bir holding gibi işletileceğinden bahsedilen açıklamada hastaların mecburen hastaneyi kullanmaları için çevre hastanelerin kapatılmasının garantilendiğine dikkat çekildi.

Açıklamada hastane binasını yapan Construction Concession Nexus Holding'e birçok ayrıcalık tanındığı ve AKP iktidarı asgari ücretten vergi kesintisini kaldırmazken, şirketin Sağlık Bakanlığına yaptıkları hizmetlerden oluşan KDV'den tam muaf olmalarına tepki gösterildi.

Firmanın bütün isteklerinin yerine getirildiğinin belirtildiği açıklamada Aralık ayında açılması planlanan hastanenin kira ödemesinin başlayacağı, bu ödemelerin " döviz ve enflasyon" garantisi verildiği için bugün 1.2 milyar lira olduğuna değinildi. Günlük ücretin 3 milyon lira olmasına dikkat çekildi.

"Peki bu kira ödemesi nasıl ödenecek?" sorusunun sorulduğu açıklamada günlük 3 milyon lira ile Ankaralıların birçok sağlık sorunun çözüleceğine değinildi.

Açıklama "İnsanca ve sağlıklı bir yaşamak için bir araya geliyoruz, Bilkent Şehir hastanesine kira ödemek yerine insanca yaşanacak asgari ücret için mücadeye davet ediyoruz" şeklinde sona erdi.

odp-saglik-calisma-grubu-ndan-bilkent-sehir-hastanesi-ile-ilgili-aciklama-539183-1.