ÖDP: Suriye’ye yönelik emperyalist saldırıyı lanetliyoruz

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP); ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik saldırısına ilişkin yazılı açıklama yayımladı. ÖDP, emperyalistlerin Suriye'yi bombalayarak bölgesel bir savaşın fitilinin ateşlediğine dikkat çekti.

AKP'nin, ABD'nin savaş planlarına eklemlenerek Türkiye'yi kaosun parçası kıldığının vurgulandığı, ÖDP Başkanlar Kurulu imzalı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

ABD, İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye’yi bombaladı.

Suriye’yi yıllardır gerici iç savaşla paramparça eden emperyalistler, işbirlikçi ve gerici güçler Suriye’yi bombalayarak bölgesel bir savaşın fitilini ateşlemiştir.

Emperyalist koalisyon Suriye’de iç savaşın sona erme ihtimalinin ortaya çıktığı, rejimin İslamcı güçleri yenilgiye uğrattığı bir anda bu saldırıyı gerçekleştirmiştir. Saldırının ‘kimyasal silah’ kullanımıyla ilgisi yoktur. Saldırının nedeni ABD çıkarlarıdır. ABD, kendi çıkarlarını bölge halklarına bombayla dayatmaktadır.

Saldırının ortaya koyduğu bir başka çıplak gerçek ise ülkemizde Siyasal İslamcıların ABD bombasına hayranlığıdır! AKP, aylardır ‘yerlilik ve millilik’ lafını ağzından düşürmüyor, her fırsatta ‘ey Amerika’ nidalarıyla ‘kahramanlık’ taslıyordu! Bugün, tüm bunların ABD’nin savaş gemisine binmek için yapıldığı ortaya çıktı!

AKP, ABD’nin bölgemizdeki savaş planlarına eklemlenerek ülkemizi yıllardır ağır sonuçlarını yaşadığımız kaosun parçası kıldı. Bu savaş politikaları ülkemizi etnik ve mezhepsel dağılma dalgasının içine sürükledi, artan askeri yüklerin bedelini daha çok yoksullaşan halk ödedi.

AKP iktidarını bugün de ABD bombalarının yarattığı yıkıma ortak olmak için sergilediği heveskarlık ve acelecilik karşısında uyarıyoruz! ABD işbirlikçiliğinden, ABD bombası hayranlığından vazgeçin! Suriye’de emperyalist yıkım politikalarına ortak olmayın.

ÖDP Başkanlar Kurulu