ÖDP: TARİŞ alanı için özelleştirme uygulamasından derhal vazgeçilmelidir

BİRGÜN İZMİR

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Kuşadası İlçe Meclisi, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni TARİŞ arsasını ihaleye çıkarma kararından vazgeçme çağrısında bulundu.

ÖDP Kuşadası İlçe Meclisi, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Kuşadası TARİŞ arsasını 29 yıllığına Yap-İşlet-Devret yöntemi ile ihaleye çıkararak, bu alanı ticari işletmelere boğmak istemesine karşı bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, “Türkiye genelinde böylesine korkunç saldırılar gündeme gelirken, bu saldırının bir örneğini de Kuşadası’nda yaşıyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi yönetimi; satın aldığı Kuşadası TARİŞ arsasında rant kafasıyla yaptığı imar plan değişikliği ile burayı yoğun yapılaşmaya boğmak istiyor" denildi.

"ÖZELLEŞTİRME UYGULAMASINDAN DERHAL VAZGEÇİLMELİDİR"

Açıklama şu ifadelerle devam etti: "Kuşadası TARİŞ arsasını 29 yıllığına Yap-İşlet-Devret yöntemi ile ihaleye çıkararak, bu alanı ticari işletmelere boğma ve kentin en önemli noktasını birilerine peşkeş çekmek yağma ve talan politikasına onay vermektir. Kamu gücüne sahip Aydın Büyükşehir Belediyesi, ‘ben yaptım oldu’ dayatmasından, TARİŞ alanı için özelleştirme uygulamasından derhal vazgeçmelidir. Aldığı meclis kararını, yeni meclis kararı ile ortadan kaldırmalıdır” denildi.